SAT: Prvi kreš-test u Srbiji

Ove nedelje gledaoci će saznati kako će izgledati prvi kreš-test u Srbiji, projekat usmeren na bezbednost pešaka, koji će Agencija za bezbednost saobraćaja realizovati u saradnji sa Nacionalnom vozačkom akademijom, a govoriće se i o drugim akcijama.

Kada je već reč o bezbednosti, Centar NAVAK ponovo je otvorio vrata mladima, a ovoga puta videćete šta su i na koji način maturanti naučili u okviru programa "Život za mlade".

Saznaćete i šta Privredna komora auto-škola Srbije zamera predlagačima novog zakona i šta oni predlažu. Zima je iza nas i mnogi će ovih dana isterati motocikle iz garaža, pa će biti reči o tome kako pripremiti dvotočkaš za novu sezonu i na šta treba obratiti pažnju kada motociklisti posle duže pauze sednu za upravljač, jedna je od tema emisije SAT.

Od automobila, očekuje vas mnoštvo noviteta, kao što su mazda "CX-3" i volvo "XC90", ali i hjundai "i20", koji je detaljno prikazan u rubrici Predstavljamo.

Iz turizma, gledaocima otkrivamo lepote Fruške gore kroz posete vinariji Živanović, Perkovom salašu i mestu Vrdniku.

Repriza emisije je nedeljom na Drugom programu u 23 časa, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

 

 

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 07. apr 2015, 15:45)
Turista [neregistrovani]

Patrola do Bugarske

Predlog za patrolu do Sofije:
-obilazak turističkih znamenitosti
-parkinzi u gradskoj zoni
-bugarska kuhinja i vina
-gradski prevoz i način plaćanja
-cene smeštaja
-šoping centri

(utorak, 07. apr 2015, 12:34)
anonymous [neregistrovani]

Kreš test

Pa što jel' treba da kažu sudar-test. Ne može sve da se prevede bukvalistički. Čak i Rusi ne prevode sve iako su mnogo ozbiljnii od nas u korišćenju ćirilice.

(nedelja, 05. apr 2015, 19:48)
Jovica [neregistrovani]

Prevod

Ja mislim da naziv "kres" test apsolutno bez veze.Nikad mi nece biti jasno zasto pored tako lepog srpskog jezika uzimamo ove izraze koji nemaju nikakve veze sa nasim jezikom.

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]