SAT: Šta donosi novi zakon

Šta se menja u kaznenoj politici prema vozačima, da li se obara ili potpuno ukida tolerancija na alkohol, hoće li se oduzimati vozila za najteže prekršaje, kakva ograničenja čekaju mlade vozače?

O ovim pitanjima i drugim važnim izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja detaljno govori gost emisije, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Gledaoci će videti najzanimljivije ženevske premijere, a ekskluzivno će saznati i koji noviteti direktno iz Ženeve stižu na Salon automobila u Beogradu, koji nas očekuje od 20. do 29. marta.

U rubrici Predstavljamo upoznaćete novu generaciju smarta „forfor".

Repriza emisije je nedeljom na Drugom programu u 23 časa, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

broj komentara 8 pošalji komentar
(utorak, 14. apr 2015, 13:35)
Vladimir Kukić [neregistrovani]

Šta donosi novi zakon?

Preko 35 godina sam vozač i pozdravljam Vaše napore da se uredi oblast saobraćaja a prvenstveno bezbednost učesnika u saobraćaju na putevima. Ne mogu biti potpuno zadovoljan zato što se sve svodi na kažnjavanje učesnika a malo toga na ostalu zakonsku regulativu i norme ponašanja. To se odnosi pre svega na: Kvalitet puteva; Ispravnost i starost vozila; Upotreba 4 žmigavca na svakom mestu; Skretanje levo-desno bez upotrebe žmigavaca; Netoleranciju prema pešacima na pešačkom prelazu; Čvrkanje automobila na parkingu bez ikakvih posledica itd. O opštoj saobraćajnoj kulturi ne mogu ni da pričam, pozdrav

(subota, 04. apr 2015, 13:00)
Alfa Romeo [neregistrovani]

Registracija vozila

Srdacan pozdrav za celu ekipu emisije SAT. Pratim vas uvek a najvise Satove patrole.Emisija je super i sve pohvale.Imam samo jedan predlog ako bih mogli da objavite i pozabavite se njime.Rec je o registraciji vozila cija kubikaza je preko 2000.Cene su astronomske i zaista ne odgovaraju realnom stanju.Moj predlog je da se granica sa 2000 ako nista bar podigne do 2500 kubika.Jer primera radi ima auta koja realno kostaju nekih 2000 eura a registarcija im 500 eura.Slozicete se da nije realno.Eto to je moj predlog.Jos jedno vas pozdravljam i sve najbolje

(nedelja, 22. mar 2015, 02:13)
Rade [neregistrovani]

puna linija

Postovani!
Molim Vas da mi pojasnite cinjenicu da je dozvoljeno preticenje traktora preko pune linije da se u protivnom ne bi stvorila kolona.
Pozdrav!

(ponedeljak, 16. mar 2015, 19:48)
Mladen [neregistrovani]

Zakon...

Sta bi sa sedistima za decu...

(ponedeljak, 16. mar 2015, 17:32)
pedja [neregistrovani]

prva pomoc

Gde se moze zameniti prva pomoc (staro za novo)

(nedelja, 15. mar 2015, 16:11)
anonymous [neregistrovani]

zakon

Jel vazi zakon za one koji su polozili prosle godine?

(nedelja, 15. mar 2015, 09:31)
anonymous [neregistrovani]

smart

pre bih rekao da u ovom slucaju smart znaci elegantan

(nedelja, 15. mar 2015, 00:09)
anonymous [neregistrovani]

Smart

Imajući u vidu da novi Smart, kao i svi drugi automobili u istoj klasi, sve više liči na Fijat 500, jasno je ko je zaista pametan ("smart" znači pametan na engleskom).

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]