SAT: Prva pomoć ponovo na tapetu

Pre pet godina je uvedena obaveza da automobili budu opremljeni kompletima prve pomoći po novom standardu, pa mnogima od njih uskoro ističe rok trajanja. Da li vozači moraju da kupe nove komplete ili mogu samo da zamene elemente koji imaju naznačen rok trajanja? Koji su to elementi i da li se više isplati menjati ih pojedinačno ili kupiti novi komplet, saznaćete ako u nedelju pogledate emisiju SAT.

Kakva budućnost čeka nekada najvećeg proizvođača kamiona na ovim prostorima - pribojski FAP? Kako sada izgledaju hladni, mračni i zapušteni pogoni fabrike i da li će strani investitor uspeti da vrati posrnulog giganta na staze stare slave? Na ova i mnoga druga pitanja ekipa emisije SAT odgovore je pronašla na licu mesta - u Priboju.

U emisiji SAT ćete saznati i koliko je neispravnog goriva tržišna inspekcija povukla sa benzinskih stanica zahvaljujući programu markiranja, koji je pre godinu dana ustanovljen kao nov način kontrole tržišta naftnih derivata.

Ljubiteljima sporta naš poznati automobilista Dušan Borković ekskluzivno otkriva za koji klub će voziti u narednoj sezoni WTCC-a, koja počinje za dve nedelje.

U rubrici Predstavljamo upoznaćete sitroen "C4 pikaso".

Repriza emisije je nedeljom na Drugom programu u 23 časa, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

broj komentara 7 pošalji komentar
(petak, 26. jun 2015, 10:47)
prva pomoc [neregistrovani]

prva pomoc

Gde se moze zameniti prva pomoc?

(nedelja, 01. mar 2015, 23:24)
anonymous [neregistrovani]

Upotreba prve pomoći

Ako nemogu da dopunim prvu pomoć,neču je ni otvarati dok je u garantnom roku

(nedelja, 01. mar 2015, 17:13)
anonymous pero krstanović [neregistrovani]

rok trajanja prve pomoći

moram prvo da pozdravim gospodina Mirka Alvirovića i njegovu ekipu, svaka im čast na emisijama. ja sam iz rs ali vašu emisiju pratim kad god imam priliku. što se tiče prve pomoći, gledao sam emisiju sa rođakom i prije nego što je mirko predložio rješennje ja sam rekao rođaku kako bi bilo najbolje da se prve pomoći nakon isteka roka kompletiraju u galenici pa ili da popune staru pomoć te označe rok trajanja, ili da daju novu pomoć uz doplatu razlike puno pozdrava svima.

(nedelja, 01. mar 2015, 11:24)
Igor [neregistrovani]

Pitanje

Da li je do sad ta prva pomoc nekom spasila zivot ?

(petak, 27. feb 2015, 19:01)
Dejan [neregistrovani]

Prva pomoć

Svaka čast za temu.
Meni su gledajući prošlu emisiju pala na pamet sledeća pitanja:
1. Koliko je vozača zaista sposobno da upotrebe sve to iz torbice prve pomoći čemu ističe rok ili ne ističe? Ono, svi smo imali nekakvu teoretsku obuku, svi smo tamo popunjavali neke testove, ali retko ko je prošao nekakvu praktičnu obuku i zna da koristi sve to. A i ako se nešto ne uvežbava stalno, znanje bledi i polako nestaje.
2. I sada, imajući u vidu prvo pitanje, bilo bi mi zaista zanimljivo da li postoji podatak u kom procentu saobraćajnih nezgoda je torbica odigrala svoju ulogu i spasila nečiji život?

Da li imanje te torbice ima ikakvog praktičnog značaja ili je to u službi uzimanja novca od naroda?
Isto kao i rezervne sijalice, iako na savremenim automobilima u velikom procentu moraš otići u servis da ti zamene pokvarenu sijalicu.

(sreda, 25. feb 2015, 09:03)
Мика из Ниша [neregistrovani]

торбица прве помоћи

Поштована редакцијо,
поздрав вама г-дине Алвировићу и свима Вама које невидимо(иза камера),без којих емисија не би могла бити реализована. покренули сте озбиљну тему не само кроз финансије него кроз безбедност у саобраћају.Не било лоше да позовете у некој од наредних емисија и стручна лица из здравства,да практично образложе ставке из торбице прве помоћи и њихову употребу.
Поздра свима колико Вас има, и до гледања.

(ponedeljak, 23. feb 2015, 20:39)
anonymous [neregistrovani]

dokle po nasoj grbaci

postovanje redakcijo,dokle će da nas deru kaka prva pomoć kad to niko živ nikad ne koristi vozač sam 27 godina nikad i nikog neznam koje koristijo a i kad se nesreća dogodi ti nesmeš povređenog da diraš jer u suprotnom možeš da odgovaraš a kad već mora neka izbace sterilisane stavke a bolje bi bilo i korisnije da uvedu pp aparat,

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]