Balkansko nebo nad Berlinom

Premijeri, šefovi diplomatije i ministri finansija i ekonomije Balkana o privrednom razvoju regiona razgovaraju u Berlinu.

Posle samita u Dubrovniku, to je drugi regionalni susret ovog leta, ali sada pod pokroviteljstvom Nemačke. Ekonomska saradnja glavna je tema sastanka.

Koliko jedna konferencija može da bude presudna? Da li zemlje regiona, ako zajedo predlože projekte, mogu da budu zanimljivije tržište za Evropsku uniju?

Koje projekte prelaže Srbija i kakve su mogućnosti za njihovu realizaciju? Utiske i očekivanja odmah posle samita iz Berlina u emisiji Oko prenosi premijer Srbije Aleksandar Vučić.

O evropskim perspektivama Balkana govore i gosti u studiju: profesor Ivo Visković, nekadašnji ambasador u Berlinu i Mihailo Vesović iz Privredne komore Srbije, glavni urednik lista "Danas" Zoran Panović.

Urednik i voditelj Gorislav Papić.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 02. sep 2014, 02:07) - anonymous [neregistrovani]

EU

Kakve reforme, gde se to EU prevarila i primila nekog ko nije spremam. Nema tu omaske sve je cisto. Gospodine prof. Viskovicu Bugarska i Rumunija su u EU zato sto su clanice NATO, a ako si clam kroz prste se gledaju reforme. Srbija je nesto drugo, duga duga prica. Mislim da A. Merkel pravi razliku izmedju zapadnog balkana gde postoji skoro 6-7 drzava i jedne Ukrajine od 50 miliona ljudi gde se ratuje i sprema za mnogo vece zlo.
Pozdrav iz Kanade.

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]