Oko: Intervju - Aleksandar Vučić

Srbija između Moskve, Berlina i Brisela, pre ekonomskih reformi a posle poplava.

Ovde možete pročitati kraću, tekstualnu verziju emisije Oko  

Intenzivna spoljnopolitička aktivnost predsednika Vlade Srbije proteklih nekoliko nedelja kulminirala je susretima sa Angelom Merkel i Vladimirom Putinom. Da li je, iz pozicije Srbije, lakše razgovarati sa nemačkom kancelarkom ili ruskim predsednikom?

Kako u Moskvi gledaju na evropski put Srbije, a kako u Berlinu na srpsko prijateljstvo sa Rusijom?

Koje su najvažnije poruke koje premijer Srbije nosi iz Nemačke, a koje iz Rusije?

O obećanim ekonomskim reformama; šta se dešava sa setom ekonomskih zakona, posebno sa Zakonom o radu? Da li su reforme na Balkanu zaista gore od pakla, kako je premijer Srbije rekao u intervjuu za jednu američku televiziju?

Zašto je ministar Krstić podneo ostavku? 

Kada nas čeka rebelans budžeta?

Šta sadrži izveštaj o poplavama; da li će svi stradali u prolećnim poplavama, jesen dočekati u svojim kućama?

Novinar: Gorislav Papić

broj komentara 6 pošalji komentar
(utorak, 15. jul 2014, 08:58)
anonymous [neregistrovani]

Bio je referendum

Izbori su bili referendum,nije pobedio Kostunica,nego Vucic koliko se secam,a jasno je receno da je prioritet EU i sta vi uopste mislite koji samo kritikujete,gde cete,gde iko moze sam?Dajte molim vas mi smo u Evropi i samo tu i mozemo da uspemo da plasiramo svoje proizvode i nastupamo zajedno na svetskim trzistim.Stvarno je vreme da se stavi prst na celo!

(ponedeljak, 14. jul 2014, 14:59)
goran [neregistrovani]

pitanje

Koga je on kaznio, sta je resio, koja borba protiv organizovanog kriminala, pitajte ga. Kad ce da nam bude bolje kad poskupi porez na imovinu 300 posto, osiguranje automobila 45 posto, struja?

(ponedeljak, 14. jul 2014, 13:09)
Sasa [neregistrovani]

Neispunjena obećanja

Šta je sa obećanim merama koja bi takodje poboljšala klimu za investiranje: kancelarija za brze odgovore, izmene procedure za dobijanja dozvole, smanjenje poreza i doprinosa.
Takodje, zašto se ne izmeni Zakon o lokalnoj samoupravi koji omogućava da i pored stalno zaposlenih pravnika i dr. u lokalnoj administraciji, predsenik tj. gradonačelnik angažuje ne mali broj savetnika i pomoćnika.
Šta je sa javnim konkursom za direktore javnih preduzeća tj. departizacijom istih.

(ponedeljak, 14. jul 2014, 11:37)
anonymous [neregistrovani]

nova vremena

Zašto se država ne obračuna sa privrednim kriminalom, pre svega sa švercerima naftom i cigaretama, pa ti ljudi ceo svoj život to rade, zaradjuju milione i nikom ništa ne plaćaju, a poštene gradjane oporezuju. Ako su se promenila vremena kako premijer kaže onda neka bude i za lopove, švercere i tajkune!!

(ponedeljak, 14. jul 2014, 11:30)
pedja [neregistrovani]

pravo glasa

I ja se slazem sa tim pitanjem, jer i moja porodica je protiv ulaska u Evropsku uniju.

(ponedeljak, 14. jul 2014, 07:52)
anonymous [neregistrovani]

Molba

Hteo bih da mu postavim samo jedno pitanje: "Ko je njemu i bilo kom političaru dao mandat da Srbiju vode u EU po svaku cenu i zašto ne raspiše referendum o tom pitanju?

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]