Žikina šarenica

Priča u nedeljnoj emisiji "Žikina šarenica" dešava se u Gornjoj Trepči u ambijentu Atomske banje. Novi smeštajni kapaciteti i nove metode lečenja koje se primenjuju u ovoj banja jedna su od tema emisije.

Gornja Trepča je rodno mesto baba Višnje, majke kneza Miloša Obrenovića pa je to takođe jedna od priča u emisiji.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je poreklom iz ovog mesta. Njen otac je iz Gornje Trepče. Između ostalog pričaće o detinjstvu i sećanjima na ovo mesto.

U emisiji će biti reči i o tradicionalnom festivalu, Saboru frulaša koja se decenijama održava u susednom selu Prislonica.

Autor i voditelj Žika Nikolić

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 18. jul 2014, 18:26) - Vojin Miscevic [neregistrovani]

Vankuverski folklor

Pesma i nastup folklorne grupe Vuk Karadzic iz Vankuvera (Kanada) je nesto cemu se cela Srbija i srpski rod treba diviti. Ovo su deca koja su treca ili cetvrta generacija srba rodjenih u predalekoj Kanadi, koja sa svim srcem i ponosom neguju i uzivaju u bastini i prelepoj kulturi nase prelepe Srbije i okolnih srpskih zemalja. Svaka cast i postovanje je za roditelje, koreografe (Jelica Keseric, itd.) i takodje organizaciju ovog kulturnog drustva sto nastavljaju nase tradicije i sto povezuju nase blago, nasu decu rodjenu u inostranstvu sa Majkom Srbijom. Cestitam svima na prelepom i uspesnom radu.

(ponedeljak, 14. jul 2014, 05:30) - Ronin011 [neregistrovani]

Folklor

Divim se deci iz vankuvera koja cuvaju tradiciju Srbije u dalekoj Kanadi.