Oko ekonomije: Letnje reforme

Za početak: preskupo izbegavanje poreza i Zakon o radu

Ovaj jul će obeležiti promene ekonomskih zakona koje bi trebalo da olakšaju zapošljavanje, smanje sive ekonomiju, ubrzaju izdavanje građevinskih dozvola i reše decenijske probleme preduzeća u restrukturiranju.

Za dugonajavljivane reforme prvi test biće promene Zakona o radu u vezi sa kojim ima najviše dilema - kome idu u prilog i čija prava se štite više - radnika ili poslodavaca.
Drugi test biće izmene zakona o izdavanju građevinskih dozvola i enigma u vezi sa konverzijom zemljišta. I konačno,treći test - kakve su to promene planirane,a koje će okončati agoniju zvanu preduzeća u restrukturiranju.

O tim promenama, kome idu u korist, koliko su primenjiva i kakve efekte treba realno očekivati, u Oku ekonomije govore: potpredsednik Skupštine Veroljub Arsić, generalni sekretar Udruženja poslodavaca Dušan Korunoski i urednica Magazina Biznis Radojka Nikolić.

O tome kako vladajuća koalicija brani reforme, ali i koje su kritike opozicije iz Skupštine javlja Ivana Čkonjević, novinarka RTS-a.

Emisiju vodi: Vesna Damjanić Branković

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]