Sa Evropom na Ti - Ljudska prava

U novoj epizodi Sa Evropom prelazimo na Ti u oblasti ljudskih prava.

Jedno od najzahtevnijih poglavlja u pregovorima Srbije sa Evropskom unijom jeste poglavlje 23, koje se odnosi na ljudska prava.

Srbija je već donela veliki broj propisa u ovoj oblasti koji su u skladu sa standardima EU, međutim, praksa još uvek nije onakva kakva treba da bude.

Jedno od pitanja koje postavljamo jeste: Kuda nas vodi prenormiranost i šta je potrebno da se uradi kako bi se poštovala prava svih građana Srbije?

Namera autora emisije Jelene Purković Simić je da kroz razgovore s predstavnicima manjinskih grupa i drugim sagovornicima prikaže stvarno stanje u oblasti ljudskih prava.

Kroz ovo poglavlje vodi nas glumica Mirjana Karanović, koja je dala dragocen doprinos u borbi za ljudska prava na našim prostorima. Ona zahtevaju stalno angažovanje, osvajanje i neprestanu budnost. Koliko smo budni i spremni da se borimo za ostvarenje ljudskih prava? Da li nas se tiče nepravda koja se čini drugim ljudima?

O svemu ovome u novoj epizodi serijala "Sa Evropom na Ti".

Autor i scenarista: Jelena Purković Simić

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 07. jun 2014, 01:17) - anonymous [neregistrovani]

gradjanska prava radnika

Molimo vas pitajte i neke radnike kakva prava imaju kao gradjani?To vam je isto u poglavlju 23.Hvala

(četvrtak, 05. jun 2014, 18:00) - Aspalathos [neregistrovani]

želeli bismo

Mi bismo po svaku cenu da budemo sa EU na TI, a oni uvek sa nama na ONI (tamo neki!)

Sa Evropom na Ti Sa Evropom na Ti

Autor:
Jelena Purković Simić

Serijal emisija “Sa Evropom na Ti” se na drugačiji način bavi poglavljima u pregovorima Srbije sa EU. To je sinergija različitih televizijskih žanrova u kojoj će gledaoci moći i da se nasmeju, ali i da saznaju kakvu korist donose predstojeće reforme. [ detaljnije ]