Isplivavanje posle poplava

Solidarnost i pomoć za ugrožena područja.

Voda se još nije svuda povukla, šteta se još sabira, a apeli za pomoć se nastavljaju. Veliki gubitak pretrpeli su svi: i građani, i privrednici, i kompanije, i poljoprivrednici i stočari.

Kako će im se nadoknaditi šteta, hoće li se nastaviti solidarnost privrede, hoće li osiguravajuće kuće reagovati brzo u proceni i isplati za štete, da li će novac iz EU i međunarodnih finansijskih institucija biti dovoljan za "gašenje požara", to jest za prvu pomoć u sanaciji štete?

O pomoći i solidarnosti govorimo u "Oku ekonomije". Gosti su predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić, generalni sekretar Udruženja osiguravača Vladan Manić i Vesna Milenović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije.

Iz Zagreba, o apelima za pomoć ugroženima u Srbiji i o akcijama koje se organizuju u Hrvatskoj za obnovu nakon poplave u toj zemlji, govori izvršni predsednik Hrvatskog Crvenog križa Rober Markt.

Emisiju vodi: Vesna Damjanić Branković

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 28. maj 2014, 11:25) - anonymous [neregistrovani]

Хоће, неће


хоће ли се наставити солидарност привреде,

Неће

хоће ли осигуравајуће куће да реагују брзо у процени и исплати за штете,

Неће

да ли ће новац из ЕУ и међународних финансијских институција да буде довољан за "гашење пожара", односно прву помоћ у санацији штете?

Хоће

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]