Reč na reč: Debata kandidata za predsednika Srbije 2012

Debata predsedničkih kandidata Borisa Tadića i Tomislava Nikolića održava se u sredu 16. maja 2012. na Prvom programu RTS-a od 20 časova a uživo se prenosi i na Prvom programu Radio Beograda.

Ovde možete pročitati kraću, tekstualnu verziju emisije "Reč na reč: Debata kandidata za predsednika Srbije 2012."

U debati, koja se voditi prema pravilima koje su prihvatile obe strane, predsednički kandidati govore o viziji i budućnosti Srbije, spoljnoj politici i odnosima u regionu, Kosovu i Metohiji, ekonomiji, investicijama i rešavanju problema nezaposlenosti, razvoju institucija, borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, odbrani i bezbednosti, socijalnoj politici, obrazovanju i evropskim integracijama.

O svakoj temi kandidati govoriti po tri minuta i imaju po minut vremena da u okviru iste teme daju dopunu, repliku ili komentar. Na kraju debate oba kandidata daju  završnu reč. Tekst usaglašenog Protokola o debati možete pogledati ovde.

Reč na reč Reč na reč

Autor:
Zoran Stanojević

Emisija “Reč na reč” prvi put je emitovana 2012. godine, u vreme tadašnjih parlamentarnih izbora. Debate su omogućile političkim predstavnicima (učesnicima) predstavljanje svojih političkih pozicija javnosti, a glasačima da prikupe sve informacije koje su im bile potrebne za formiranje konačnog izbora, ali i da pozovu javne funkcionere na odgovornost. Od tada, ova emisija se nametnula kao pouzdana platforma za razmatranje problema koji su se pokazali kao najvažniji u datim momentima. [ detaljnije ]