Zašto ne volim budžet

Da li će opozicija podržati Vladu u pregovorima sa sindikatima?

Kada je usvajan budžet republike za 2011. godinu, opozicione stranke kritikovale su ga kao socijalni, dok je Srbiji, po njihovom mišljenju, potreban razvojni. Takođe, isticano je da se u predlogu budžeta ne vidi ambicija da se smanji javna potrošnja.

Ovih dana, budžet je napadnut sa druge strane, upravo od zaposlenih u javnoj upravi, koji traže povećanje plata od 25 do 40 odsto. Da li je opozicija sada spremna da podrži Vladu, ako se ona postavi tvrdo prema sindikatima i odbije da ugrozi budžet zbog njihovih zahteva? Ili će podržati sindikate i pogaziti svoje kritike Vlade, samo da njen položaj učini što težim?

O tome u Oku govore Vlajko Senić iz G17 plus, Jorgovanka Tabaković iz SNS-a i Rade Obradović iz DSS-a.

Emisiju vodi Zoran Stanojević.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 09. feb 2011, 19:23) - anonymous [neregistrovani]

Sve zavisi...

Od dogovora koji postignu izmedju sebe...:)))
Bilo kako bilo neduzan narod ce to sve platiti i placa vec. Samo da li ce ostati na tome? Ovi poceli da deru ionako odrane novcanike naroda...A uveli su kazne po evropskim zakonima,da se zaplasi narod,da se puni budzet(da ima odakle da se crpe).Moje je misljenje da nisu ni svesni da ce proci gore od miloseviceve vlade...Narod se otrgao diktature,a ovo je gora diktatura od 90-tih godina...Ej!Alo!!! Oladite vise!!!Preterali ste.

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]