Srbija na vezi

Gledaćete…

U Čikagu je održan skup organizacije ''Mladi srpski profesionalaci''.Cilj je da se članovi zajednice povežu i podele međusobna iskustva. Specijalan gost večeri bio igrac Sakramento Kingsa i srpski košarkaški reprezentativac, Bogdan Bogdanovic. Izveštava Aleksandar Žigić.

Drugi Salon knjiga  na srpskom jeziku u Torontu otvoren je 1. decembra a zatvara se poslednjim panelom planiranim za petak, 8.decembara. Proteklih dana predstavljali su se autori pojedinačno, govorilo se o dostupnosti knjige, književnim časopisima, a dva matinea su bila rezervisana za decu i pisce koji posebnu pažnju poklanjaju najmlađoj čitalačkoj publici. Iz Toronta izveštava Branka Dikanović Trbojević.

Videćemo i kako je proteklo obeležavanje 45. godina dopunskih kola u Švajcarskoj. Iz Ciriha se javlja Anđelka Krasojević.

U ambasadi Srbije u Moskvi nalaze se vredna umetnička dela među kojima su i radovi istaknutog ruskog slikara Nikolaja Nikolajeviča Pavlenka i njegove unuke Irine Krasnove.

Američki hirurg, pukovnik Edvard Rajan ostavio je miran život njujorkškog lekara i došao 1914. godine  na čelu sanitetske misije američkog Crvenog krsta u razrušeni i okupiran i Beograd da pomogne srpskom narodu. Prilog Rade Đokić.

Predstavljamo i Vitku Vujović, novinarku RTS-a. Bila je jedno od prvih tv lica popularnog 3K. Vitka je 90-tih godina prošlog veka sa suprugom i sinom živela u Johanesburgu. Posle nekoliko godina u Africi vratila se u Srbiju.

Muzički gost emisije je Edi Medošević. Član je pop grupe Novi Spomenari. Predstavljamo neke poznate narodne pesme koje je Edi snimio za riznicu trajnih snimaka Radio Beograda.

Urednik i voditelj emisije Boban Kovačević
Reditelj Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar