60 najlepših narodnih pesama

Cojle Manojlović se sprema za svadbu kumovog sina. O pesmama zna sve ali njegova stara boljka - igranje kola, može da napravi decenijski skandal...

Dolaze komšinicine unuke, koje igraju u ansamblu "Kolo", da mu reše problem. U to vreme, na RTS-u gostuju Mirjana Kuzmanović, nekadašnja umetnička direktorka "Kola" i Dragica Radosavljević Cakana, koja je u mladosti bila u KUD-u. To je dodatna pomoć za unezverenog Cojleta (lik tumači glumac Srđan Ivanović), vernog gledaoca RTS-a, koji je odrastao uz pravu narodnu muziku... 60 najlepših narodnih pesama, Bojana Marković i Milan Popović 60 najlepših narodnih pesama, Bojana Marković i Milan Popović

I u ovom izdanju emisije, neke od najlepših narodnih pesama pevaće samo za vas, uživo u TV studiju RTS-a, dokazani i afirmisani izvođači, autori i muzičari.

Predlaganje i glasanje za najlepše narodne pesme koje su prirasle vašem srcu, omogućeno je na mnogo načina: poštom (slanjem pisma), elektronskom poštom (imejlom), na zvaničnom jutjub kanalu emisije, putem zvaničnih naloga emisije na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter kao i telefonskim pozivima, tokom istoimene radijske emisije (subotom na Radio Beogradu 1).

Načini glasanja za najlepše narodne pesme:
1. Zvanični RTS jutjub kanal: RTS 60 najlepših narodnih pesama
2. Fejsbuk stranica: 60 najlepših narodnih pesama (@60narodnih)
3. Tviter nalog: @RTS_60narodnih
4. Imejlom: 60narodnih@rts.rs
5. Poštom (adresa: RTS, Takovska 10, Beograd/ za emisiju "60 najlepših narodnih pesama")
6. Telefonskim pozivima (tokom radijske emisije subotom na RB 1): 011/322-5099, 011/ 322-5299

60 najlepših narodnih pesama, Cakana 60 najlepših narodnih pesama, Cakana

Kako se uz vlaško kolo igraju "vruće stolice", kako se na gajdama svira kolo i koliko je tužna "ispovest deteta raslog u folkloraškoj porodici" pogledajte u novom izdanju emisije "60 najlepših narodnih pesama" u nedelju 12. novembra od pet popodne na RTS 1.

Voditelji emisije: Bojana Marković i Milan Popović
Urednici emisije: Dušan Šukletović i Milan Popović
Muzički urednici: Jovana Dukić i Dušan Šukletović
Scenario po ideji Milana Popovića
Reditelji emisije: Petar Stanojlović, Darko Kamarit, Milica Soldatović Mikić i Miodrag Kolarić

broj komentara 0 pošalji komentar