Srpska razglednica iz Amerike

U novom izdanju emisije Srpska Razglednica iz Amerike, koju priprema i vodi Aleksandar Žigić, videćemo reportažu o prisustvu delegacije Beograda - Maratonu koji je održan u Čikagu, inače jednom od najvećih i najpoznatijih na svetu.

Velikom broju stanovnika Čikaga i posetiocima iz celog sveta predstavljeni su Beogradski Maraton, turistički potencijali
Beograda i Srbije kao i Beogradski Aerodrom. Za Razglednicu govore zamenik Gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, Izvršni Direktor Beogradskog Aerodroma Raša Ristivojević i drugi članovi delegacije.

Videćemo kakva je Hercegovačka cicvara u Čikagu i čuti gusle dok autor emisije razgovara sa organizatorima predstojeće Hercegovačke večeri, zakazane za 21. oktobar i Guslarske večeri, zakazane za 18. novembar. Oba događaja biće organizovana u svečanoj sali Srpskog Sabornog Hrama u Čikagu, na Redvud Drajvu.

Pažnju gledalaca pleniće i nastup mlađih članova folklornog ansambla Oplenac iz Belvuda, koji će 11. novembra proslaviti  50 godina rada.

A u Lensingu (Ilinoi) gostovao je i održao koncert duhovne muzike Hor Kir Stefan Srbin iz najvećeg kanadskog grada, Toronta. Pozdravio ih je starešina Hrama Svetog Arhanđela Mihaila, Protojerej Stavrofor Miloš Vesin. O horu govori i dirigent, Jasmina Vučurević.

Urednik serijala Medijska mreža srpske dijaspore mr Mirjana Raičević Tasić.

broj komentara 0 pošalji komentar