Medijska mreža srpske dijaspore: To smo mi u Australiji

Jedinstveni smo jači

 

Kada je dolazio u Kanberu, ambasador Srbije Miroljub Petrović je imao pred sobom dva izuzetno značajna zadatka. Prvi je, naravno, onaj standardni za svakog ambasadora – predstavljanje svoje Vlade i zemlje, zaštita interesa Srbije i uspostavljanje što čvršćih odnosa sa zemljom domaćinom. Drugi zadatak je bio znatno komplikovaniji, sa ništa manje izazova – kako Srbe sa Petog kontinenta približiti matici Srbiji, a posebno kako to ostvariti u situaciji kada je srpska zajednica u Australiji prilično razjedinjena, nekompaktna....Kako ostvariti to zajedništvo? Ambasador Petrović kaže da je jedinstvo ono čemu bi trebalo svi da stremimo: „Jedinstveni smo jači!“.

U istoimenom intervjuu, saznaćemo mnogo novosti od gospodina Miroljuba Petrovića, ambasadora Srbije u Australiji, sa kojim je razgovarao Dragan Caran, autor emisije To smo mi u Australiji.

Pored ostalog biće reči na temu očekivanog potpisivanja medjudržavnih sporazuma o socijalnom i zdravstvenom osiguranju, zatim o početku rada Srpsko-australijske privredne komore, a saznaćemo i da li će naše vozačke dozvole biti  priznate i na Petom kontinentu.....


Urednik serijala Medijska mreža srpske dijaspore mr Mirjana Raičević Tasić

broj komentara 0 pošalji komentar