60 najlepših narodnih pesama

Uživanje uz najlepše narodnjake ikada - nedeljom popodne od 8. oktobra na RTS-u

Kažu da dobar, pravi narodnjak, krije hiljadu uspomena i bezbroj neispričanih priča. U susret predstojećem jubileju, 60 godina Televizije Beograd - pozivamo vas da predlažete: Koje pesme zauzimaju posebno mesto u vašem srcu? Tokom serijala, odabraćemo zajedno sa vama, najbolje od najboljih - 60 najlepših pesama narodne muzike.

I to nije sve: u duhu najbolje tradicije legendarnih igranih tok-šou programa TV Beograd i RTS-a, autorski tim emisije potrudio se se da ovaj format bude ne samo muzički bogat i raznovrstan već i duhovit, zabavan i prijemčiv svim generacijama.

Uz brojne renomirane izvođače i autore najlepše narodne muzike, voditelje Bojanu Marković i Milana Popovića, družićemo se i sa Cojletom Manojlovićem, najvernijim gledaocem emisije i vrsnim poznavaocem narodne muzike (lik tumači glumac Srđan Ivanović). On održava specijalan kontakt sa voditeljem emisije (koji kroz kabl dolazi u njegovu kuću) i umnogome "utiče" na saržaj svake emisije...

Milan Popović, voditelj i kourednik emisije: "Tema prve emisije biće - Da li je uopšte moguće odabrati najlepše pesme? O tome ćemo Bojana i ja razgovarati sa Gordanom Lazarević i profesorom dr Dimitrijem Golemovićem. Čućemo prvih 15 pesama koje će se naći u izboru za 60 najlepših. Upoznaćemo i lik Cojleta Manojlovića i njegovu komšinicu, čiji lik u prvoj epizodi igra mlada pevačica Jelena Gerbec..."

Bojana Marković, voditeljka emisije: "Poznati pevači narodne, ali i pevači zabavne muzike, operski pevači, glumci i druge talentovane javne ličnosti, uživo će izvoditi odabrane nezaboravne pesme, uz pratnju Narodnog orkestra RTS-a i Narodnog ansambla RTS-a ali i gostujućih orkestara poput Velikog tamburaškog orkestra Radio-televizije Vojvodine, trubačkih orkestara i drugih manjih sastava, uz plesne grupe i parove, izvorne pevačke grupe, kulturno-umetnička društva... Do juna 2018-te godine, kroz serijal emisija "60 najlepših narodnih pesama" čućemo i videti izvođenja više od 500 najrazličitijih pesama. Očekujemo da nam šaljete vaše predloge omiljenih pesama, koji će se, uz predloge Stručnog saveta emisije, naći u ovom serijalu i za koje ćete moći da glasate posle Nove godine."

Sve snimljene pesme će biti sačuvane u Programskom arhivu RTS-a i Tonskom arhivu Radio Beograda. Na dan proslave jubileja Televizije Beograd/RTS, na velikom koncertu u avgustu 2018-te godine, biće izvedeno odabranih 60 najlepših pesama narodne muzike.

Predloge od 10 pesama pošaljite pismima i kuponima na adresu Takovska 10, sa naznakom za emisiju "60 najlepših narodnih pesama" i elektronskom poštom na adresu 60narodnih@rts.rs.

Pratite sve aktuelnosti u vezi sa emisijom i predlozima pesama i na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram #60narodnih i na zvaničnom YouTube kanalu emisije "RTS 60 najlepših narodnih pesama".

Voditelji emisije: Bojana Marković i Milan Popović
Urednici emisije: Dušan Šukletović i Milan Popović
Scenario: po ideji Milana Popovića
Reditelji emisije: Petar Stanojlović, Darko Kamarit, Milica Soldatović Mikić i Miodrag Kolarić

broj komentara 15 pošalji komentar
(nedelja, 21. jan 2018, 22:56)
Слађана [neregistrovani]

луда ноћ

Право је уживање гледати Вас и слушати , прелепа емисија коју гледам од почетка....браво!!!

(sreda, 27. dec 2017, 15:13)
Dragana72 [neregistrovani]

Pesme koje volim

Milorade bekrijo - Cune Gojković
Hajde Jano, hajde dušo
Mihajlo Miki Miki -Nada Topčagić
Alaj mi je večeras po volji - Olivera Katarina

(nedelja, 26. nov 2017, 18:32)
anonymous [neregistrovani]

Danica Obrenic, Stanisa Stosic

Magla padnala v dolina, Zaplela se kosa devojacka

(nedelja, 26. nov 2017, 17:42)
anonymous [neregistrovani]

Najljepše narodne pesme: Obrade se vinogradi, Jesen prodje, ja....

....se ne oženi, Smederevo, grade od starina, Sa Avale vetrić piri, Uzmi sve što ti život pruža, Na starom bunaru, Zbogom ostaje ljubavi moja, Pšenica se povila u klasu, Čuvam ovce sve po dolovima, U livadi pod jasenom, Hajd' idemo Rado, Na rastanku (Podjimo u krčmi staru), Bio sam pijanac, Nisi došla kada sam te zvao, Ako me nekada sretneš, Jovane, Jovo, Zašto te nema ljubavi, Neka moja duša vene, U Moravu cure zagazile, Od izvora dva putica, Divan san, Jedna suza na mom licu, Najbolji sam momak, Probija se kolovođa, Nek me ne zaborave, djevojke sa Morave, Poji Mile volove na reci, Raširi ruke, o majko stara (Iza sedam gora i mora), Poleti golube moj, Slavica je njeno ime.....

(nedelja, 26. nov 2017, 17:09)
Sada kitic [neregistrovani]

Što mi je metak poljak da bidnem

Što mi je metak poljak da budem na tvoja njiva

(nedelja, 19. nov 2017, 17:30)
Milan [neregistrovani]

Komentar

Uzivancija za nedeljno popodne.mislim da Rade Petrovic sa pesmom pastirica zasluzuje da se nadje medju 60 najlepsih pesama pozdrav

(ponedeljak, 06. nov 2017, 14:47)
Pravoslavka [neregistrovani]

Najbolji ste

Nastavite tako uljepsavate mi dane ,mi rts non sto pratimo super ste sve je odlicno

(nedelja, 05. nov 2017, 18:16)
milica [neregistrovani]

Odlicni ste

Super,pustite nesto i od Vasilije Radojcic.Svaka cast ko se setio da ovako nesto napravi.Pozdrav.

(subota, 04. nov 2017, 09:53)
Dragan [neregistrovani]

Pesma

Pohvala za emisiju.
Da li ste planirali da u takmičenju bude neka pesma Milančeta Radosavljevića,mislim da su njegove pesme zaslužile da budu u vašoj emisiji.
Pozdra

(nedelja, 29. okt 2017, 18:56)
Tea Ercegovic [neregistrovani]

pohvala

Emisija je sjajna i krajnje je vreme bilo da se pojavi ovakva!Kada i kako ce moci da se glasa? Nadam se da ce se pojaviti i neka emisija sa zabavnom ili starogradskom muzikom !