60 najlepših narodnih pesama

Uživanje uz najlepše narodnjake ikada - nedeljom popodne od 8. oktobra na RTS-u

Kažu da dobar, pravi narodnjak, krije hiljadu uspomena i bezbroj neispričanih priča. U susret predstojećem jubileju, 60 godina Televizije Beograd - pozivamo vas da predlažete: Koje pesme zauzimaju posebno mesto u vašem srcu? Tokom serijala, odabraćemo zajedno sa vama, najbolje od najboljih - 60 najlepših pesama narodne muzike.

I to nije sve: u duhu najbolje tradicije legendarnih igranih tok-šou programa TV Beograd i RTS-a, autorski tim emisije potrudio se se da ovaj format bude ne samo muzički bogat i raznovrstan već i duhovit, zabavan i prijemčiv svim generacijama.

Uz brojne renomirane izvođače i autore najlepše narodne muzike, voditelje Bojanu Marković i Milana Popovića, družićemo se i sa Cojletom Manojlovićem, najvernijim gledaocem emisije i vrsnim poznavaocem narodne muzike (lik tumači glumac Srđan Ivanović). On održava specijalan kontakt sa voditeljem emisije (koji kroz kabl dolazi u njegovu kuću) i umnogome "utiče" na saržaj svake emisije...

Milan Popović, voditelj i kourednik emisije: "Tema prve emisije biće - Da li je uopšte moguće odabrati najlepše pesme? O tome ćemo Bojana i ja razgovarati sa Gordanom Lazarević i profesorom dr Dimitrijem Golemovićem. Čućemo prvih 15 pesama koje će se naći u izboru za 60 najlepših. Upoznaćemo i lik Cojleta Manojlovića i njegovu komšinicu, čiji lik u prvoj epizodi igra mlada pevačica Jelena Gerbec..."

Bojana Marković, voditeljka emisije: "Poznati pevači narodne, ali i pevači zabavne muzike, operski pevači, glumci i druge talentovane javne ličnosti, uživo će izvoditi odabrane nezaboravne pesme, uz pratnju Narodnog orkestra RTS-a i Narodnog ansambla RTS-a ali i gostujućih orkestara poput Velikog tamburaškog orkestra Radio-televizije Vojvodine, trubačkih orkestara i drugih manjih sastava, uz plesne grupe i parove, izvorne pevačke grupe, kulturno-umetnička društva... Do juna 2018-te godine, kroz serijal emisija "60 najlepših narodnih pesama" čućemo i videti izvođenja više od 500 najrazličitijih pesama. Očekujemo da nam šaljete vaše predloge omiljenih pesama, koji će se, uz predloge Stručnog saveta emisije, naći u ovom serijalu i za koje ćete moći da glasate posle Nove godine."

Sve snimljene pesme će biti sačuvane u Programskom arhivu RTS-a i Tonskom arhivu Radio Beograda. Na dan proslave jubileja Televizije Beograd/RTS, na velikom koncertu u avgustu 2018-te godine, biće izvedeno odabranih 60 najlepših pesama narodne muzike.

Predloge od 10 pesama pošaljite pismima i kuponima na adresu Takovska 10, sa naznakom za emisiju "60 najlepših narodnih pesama" i elektronskom poštom na adresu 60narodnih@rts.rs.

Pratite sve aktuelnosti u vezi sa emisijom i predlozima pesama i na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram #60narodnih i na zvaničnom YouTube kanalu emisije "RTS 60 najlepših narodnih pesama".

Voditelji emisije: Bojana Marković i Milan Popović
Urednici emisije: Dušan Šukletović i Milan Popović
Scenario: po ideji Milana Popovića
Reditelji emisije: Petar Stanojlović, Darko Kamarit, Milica Soldatović Mikić i Miodrag Kolarić

broj komentara 42 pošalji komentar
(nedelja, 15. apr 2018, 20:17)
Istočno Sarajevo [neregistrovani]

60 narodnih

Sve ččestitke za realizaciju prelijepe ideje. Broj od 500. pjesama izgleda veliki ali se po komentarima vidi da je mali. Iznenađuje me da nema pjesama od Zoran Kalezica i Milivoja Đgurovića. Predložio bih i pjesme. "Da je meni mladoj zorom" od B.Ššćepanović, "Romanija" "Gospodin u duši" izvođača Ljubiše Vasiljevića. "Već godina dana evo" nekad je izvodio Zaim Imamović te "Rođena si za kraljicu" Željko Šašić. Za sledeći serijal predložio bih pjesme posvećene roditeljima.

(nedelja, 15. apr 2018, 18:51)
Goran [neregistrovani]

60 najlepsih pesama

Svaka čast za emisiju ja bih vam predlozi pesme oj oranje oranje, a dva dobra grupa, kad bi moja bila, polomi u čaše od kristala, a doji da ostvarimo zajedno, 16ti leta bese, krcma u planini, krcmarica rumena ko ruča, doji da ostvarimo zajedno, kad bi moja bila, sna merom dodao u veliki grad, a crno kosa hatidze...

(nedelja, 15. apr 2018, 18:32)
Darko Sabac [neregistrovani]

Sabac

Ja bih ovim putem predložio da se jedna emisija posveti Sapcanima i njihovom ogromnom doprinosu u domenu narodne muzike, kao jedinstvenom gradu u bivsoj Jugoslaviji po broju solista narodne muzike

(nedelja, 15. apr 2018, 18:20)
Seknusen [neregistrovani]

60 najboljih

...najjaca muzicka emisija zadnjih 10 godina.. uzivanje je gledati i slusati..svaka cast..maestralno delo rts a..sa ukusom sve..

(nedelja, 15. apr 2018, 17:43)
anonymousMiloš Mitrović,Beograd [neregistrovani]

Predlog pesama

Imam utisak da je jedna legenda naše narodne muzike zaboravljena-Usnija Redžepova Šešić,ali i jedna živa legenda TOZOVAC.Predlažem sledeće pesme:
1.Kazuj krčmo džerimo;
2. Živote moj
3. Jesen u mom sokaku
4. Prazna čaša na mom stolu.

(nedelja, 08. apr 2018, 12:05)
Milos [neregistrovani]

Predlog

Jedna od najlepsih pesama ikada, a mislim da je nisam primetio, je Božić. Od Baje !

(ponedeljak, 02. apr 2018, 03:39)
Ranko Manojlovic [neregistrovani]

Predlog

Srecko Jovovic-Nek me ne zaborave devojke sa Morave....Zoran Jovanovi -Razvio se ruzmarin u travi...

(nedelja, 01. apr 2018, 18:16)
anonymous [neregistrovani]

Ime bih ti cveta dao

Jedna od meni omiljenih pesama je IME BIH TI CVETA DAO od Moleta Agatovića Age. Ako je niste do sad uvrstili možda bi trebalo.
I od Dobrivoja Topalovića Imali smo bašču šljiva
POZDRAV

(četvrtak, 29. mar 2018, 18:43)
anonymous [neregistrovani]

Predlog za emisiju "60 najlepših narodnih pesama"

Poštovani,
Emisija Vam je izuzetna. Pratimo je svi u porodici. Moj predlog za neku vašu narednu emisija, odnosno pevač koga bi volela da čujem a nema ga već dugo na estradi je Vaso Božić. Njegove pesme su ostavile trag, posebno "Viđaš li je stari druže" i "Ostaviću dušu u kafani". Poslušajte ove dve pesme, zaista su odlične.
Pozdrav i sve najbolje

(nedelja, 25. mar 2018, 21:14)
Dojčilo [neregistrovani]

Radoznao

Povod emisije i 60 pesama je 60 godina rada RTSa.,
A moglo je, na radost svih nas, 600 pesama.

60 najlepših narodnih pesama 60 najlepših narodnih pesama

Autor:
RTS

Multimedijski projekat RTS-a „60 najlepših narodnih pesama“ pokrenut je povodom 60 godina Televizije. [ detaljnije ]