Balkanskom ulicom - nova sezona

Balkanskom ulicom ovog 24. septembra počinje 16. sezonu emitovanja. Početak je ovog puta pripao Branki Veselinović koja je 16.septembra napunila 99 godina.

Uz pesme koje je volela a koje joj je pevao Miloš Radovanović, Branka je pričala o mladosti i starosti, receptima za sreću i ljubav, o svom odrastanju i prijateljstvima i zasmejavala sve u studiju anegdotama na račun njenih godina.

Autorka emisije "Balkanskom ulicom", Vesna Dedić, pred početak nove sezone je izjavila: "Svedoci smo da poslednjih petnaestak godina većini medija nečiji uspeh služi da od uspešnog čoveka napravi žrtvu tabloida i da ga time unize. Trudiću se kao i do sada da izborom sagovornika sačuvam publiku koja ume uspeh nekog umetnika ili stvaraoca iz neke druge oblasti da poštuje, da se divi činjenici da se svojim talentom, mudrošću i radom uzdigao iznad proseka i koja želi da iz životne priče mog gosta nešto i nauči. Moj cilj je da nedeljom u 12.30 "Balkanskom ulicom" i dalje bude porodična emisija posle koje će svi oko stola razgovarati o nekim pametnim rečenicama koje su čuli ili pevušiti pesmu koju je za svoj merak pijanisti i pevaču u studiju naručio gost. Naravno, pošto je moja emisija i zabavna, duhovitosti neće manjkati jer duhovitost je osobina inteligentnih ljudi, a verujem i u onu Mome Kapora da je "biti ozbiljan stvar nekulture"."

Novitet ove sezone su rubrike Nevene Mladenović koja će podsećati gledaoce na modu, muziku, navike i atmosferu Beograda iz vremena kada se gost emisije rodio.

Termin emitovanja ostaje nepromenjen RTS 1, nedeljom u 12.30, a neke emisije će biti emitovane i iz dva dela.

broj komentara 0 pošalji komentar
Balkanskom ulicom Balkanskom ulicom

Autor:
Vesna Dedić

Značajne ličnosti, čija su imena i stvaralaštvo utkani u istoriju duha Beograda i Balkana, u emisiji „Balkanskom ulicom“ već petnaest godina zaredom- govore o svojim snovima o uspehu u velikom gradu ali i o trenucima sreće i tuge, koji su im obeležili život. [ detaljnije ]