SAT: Šta donosi novi Zakon o bezbednosti saobraćaja

U ovonedeljnom izdanju, gost emisije SAT je ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, koji detaljno govori o svim izmenama predloženim u novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja.

Saznaćete kada će se i zbog čega vozaču oduzimati vozilo, šta se menja u oblasti koja se odnosi na alkoholisanost vozača, za koje prekršaje su kazne povećane, a za koje smanjene, šta se menja u obavezama mladih vozača sa probnom vozačkom dozvolom, a šta na tehničkim pregledima i u auto-školama kada je u pitanju video-nadzor. Biće reči i o novinama koje se odnose na prevoz dece u automobilu, ali i obavezama biciklista kada se nađu u saobraćaju. Saznaćete i sve o izmenama u vezi sa preticanjem određenih vozila preko pune linije, novim obavezama putara, kao i svemu drugom što se odnosi na vozače i druge učesnike u saobraćaju.

Urednik emisije iskoristio je priliku da od ministra traži odgovore na aktuelna pitanja vezana za produženje roka važenja registarskih tablica i ukidanje slova č, đ, š... najavljeno merenje prosečne brzine na auto-putu, loš rad portala na graničnim prelazima, prekršaje policijskih službenika i moguću reviziju kompletne saobraćajne signalizacije na putevima Srbije na koju vozači često imaju primedbe.

Kao i obično, biće i dosta automobila, a najzanimljivija je rubrika Predstavljamo, u kojoj će gledaoci detaljno videti novi rendž rover "velar".

Repriza emisije je ponedeljkom na Drugom programu u 14.00, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

broj komentara 6 pošalji komentar
(nedelja, 03. sep 2017, 13:19) - Milan [neregistrovani]

Rupčaga 4 dana u dvosmernoj ulici

Poštovani,
4 dana ulica na Banovom brdu, Žarka Vukovića Pucara - cela, nema javnu rasvetu, a problem je i ogromna rupa na sred dvosmerne ulice
Decu po mraku vode roditelji s baterijskim lampama
I pored prijave nadležnim u Javnoj rasveti g-dinu Branislavu ništa se ne dešava.

Molim vas za pomoć u rešavanju problema

S poštovanjem,
Milan Blažić

(subota, 02. sep 2017, 13:07) - Tulipan [neregistrovani]

Bezbednost u saobraćaju

Čestitke gospodinu ministru i želim mu da nastavi istim putem.
Dodao bih i da je doslednost u sprovođenju Zakona jednako važna kao i poboljšanje. Izmene i dopune Zakona ne vrede ništa ukoliko se one ne sprovode konstantno.

(petak, 01. sep 2017, 12:19) - Зоки [neregistrovani]

Нови закон о саобраћају

Новим законом о саобраћају предвиђено је ограничење снаге возила којим управљају возачи почетници, јер размишљао неко хоће ли бити то позитувно или негативно.Предлагачи бране овај став због несрећних случајева који су се десили са "нечијом децом" у бесним колима, међутим закон је већ предузео превенције по том питању ставом да мора у колима бити искусан возач.Да се вратимо на стандард ко од нас може приуштити још једна кола уколико има аутомобил снаге преко 80 kW, шта ће бити са тим возачима почетницима, у преводу не возе и чекају да истекне приправнички стаж а успут забораве и то што су научили у ауто школи.А тек магична граница од 80 kW, одакле и ко је смислио, јесу тих сто и нешта коња једнаки у ауту од 800 и 1500 кг јел неко размишљао о томе.

(petak, 01. sep 2017, 08:41) - Kenan [neregistrovani]

Tablice

Koji je razlog da Registarske tablice na automobilima traju 9 godina.
Osim kasiranja gradjana,ne vidim ni jedan drugi razlog,jer u Evropi tablice nemaju rok upotrebe.
Na primer u Austriji su ulaskom u EU ,promenili tablice,ali jedino ko je prijavljivao novi auto ,bio je obavezan da ih promeni,a ima ljudi koji voze auta od pre 40 godina,i dalje voze one stare ,crne tablice.
A kod nas u Srbiji,vidi se da drzava gleda ,kako da gradjanima uzme novac,za stvari,koje nisu neophodne.
Jer,molim vas lepo,sta moze da bude tablicama ,nakon 20 godina.
U Austriji ,kada kupujete novi auto,imate pravo da zadrzite svoje stare tablice,jedino tablice sa imenima,imaju trajnost 6 godina,jer se racunaju kao luksuz,pa zbog toga moraju se ekstra placati,sto je po meni uredu.

(subota, 26. avg 2017, 21:37) - anonymous [neregistrovani]

parkiranje

Pitanje za saobracajnu policiju - do kada ce da tolerise parkiranje automobila na autobuskim stajalistima po Beogradu?
Posebno je izrazena anarhija u centru Zarkova. GSP stanica u pravcu centra grada sluzi kao parking

(petak, 25. avg 2017, 23:29) - anonymous [neregistrovani]

pitanje

Jel to zavrseno sa letnjim patrolama za ovu godinu ?

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]