Kulturni dnevnik

Na ovogodišnjem 34. internacionalnom džez festivalu "Nišvil", od 10. do 13. avgusta na Niškoj tvrđavi, nastupa 700 izvođača na 130 koncerata. U okviru Festivala i ove godine slušamo rege, a tim povodom gost Kulturnog dnevnika je Jovan Matić osnivač i pevač Del Arno benda.

Kulturni dnevnik izveštava iz Niša. Uručenjem nagrade za životno delo proslavljenoj Biseri Veletanlić svečano se otvara ovogodišnji Nišvil.

U Vranju, u okviru Međunarodnog festivala klasične muzike "Piano summer" izvodi se autorski koncert akademika Ivana Jevtića. 

U Galeriji 73 izloženi su crteži, slike i kolaži naslovljeni Blokovi autora Stefana Petronijevića.

Među umetnicima koji su nedavno oslikavali zidove i javne prostore Požarevca pažnju je privukao Andrej Žikić Artez, crtač čiji su radovi deo gradova širom sveta. 

Njujorški bend Interpol, u okviru jednomesečne evropske turneje kojom obeležava dve decenije postojanja stiže u Beograd. Posle Praga i Beča, a pre Budimpešte, Londona i Pariza, trio nastupa na Kalemegdanu.

Japanski avangardni umetnik instalacijom mehura od sapunice izazvao je izuzetno interesovanje u Hong Kongu. Izložba balona predstavljena je u 20 gradova u Aziji, gde se savremeni japanski umetnik proslavio svojim neuobičajenim umetničkim projektima.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu,  posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija...

Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju je svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Dragana Pantić
Montažer: Tijana Todorović
Realizator: Marija Sredojević

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]