Medijska mreža srpske dijaspore: Spona

Junsko izdanje emisije SPONA iz Beča, urednice Vere Marjanović, bavi se zdravljem, a počinje pričom o lepom i korisnom poduhvatu Radeta Janićijevića, vlasnika firme SanoPort. Pre tri godine, on je u Austriju počeo da uvozi Pavlovićevu mast za bebe, a ove godine asortiman je proširio Šaljićevim melemima i čajevima iz Srbije. Gospodin Janićijević otkriva koliko je truda trebalo uložiti dok se proizvodi iz Srbije nisu našli u svim austtrijskim apotekama.

Čim započne sezona godišnjih odmora, reke naših ljudi iz svih krajeva sveta kreću ka Srbiji. Mnogi od njih će dolazak u rodni kraj iskoristiti za posete stomatologu, jer su protetičke usluge u zapadnim zemljama dosta skupe. Da li je to najbolje rešenje, kakve rizike sa sobom nosi stomatološki turizam i na šta treba obratiti pažnju, u emisiji SPONA, objašnjava bečki stomatolog, dr Emir Haider.

Kao sve grane nauke, medicina se iz godine u godinu menja i napreduje, a savremenim metodama lečenja postižu se zavidni rezultati. Jedna od novijih grana je ortomolekularna medicina, koja spada u komplementarne metode lečenja. O specifičnostima dijagnostike i terapije, kao i o rezultatima koje postiže kod širokog spektra oboljenja, govori dr. Vesna Budić Spasić, čuvena Bečka dotorka našeg porekla.

 Holopatija je razvijeniji, moderniji i sveobuhvatniji oblik biorezonantne terapije, spada u energetsku medicinu, a kombinuje znanja kineske tradicionalne medicine, akupunkture, homeopatije i komplementarne medicine. O ovoj dijagnostičkoj i terapijskoj metodi govori Ana Trajković – Stojanović, jedini holopata sa našeg govornog područja, koja sa suprugom Vojkanom ima praksu u Beču.

Urednik serijala Medijska mreža srpske dijaspore mr Mirjana Raičević Tasić

broj komentara 0 pošalji komentar