TV lica: Branka Veselinović, 14 godina kasnije

Glumici Branki Veslinović, iako ima 98 godina, dan počinje gimnastikom, zatim organizuje rad fondacije "Branka i Mlađa Veselinović" a uveče odlazi u pozorište.

Kada je pitaju zašto se pomaže štakama, odgovara da to nema veze sa godinama, da je pala dok je igrala stogodišnjeg starca u predstavi "Skup". Neobično joj je što ljudi u njenom društvu glasno govore jer ona odlično čuje, pa im to i naglasi. Čita bez naočara.

Piše pesme i povremeno govori u stihu, nikada ne govori ružno o drugima i nema loše misli. Rado prepričava anegdotu da je jedna gospođa rekla da jako liči na pokojnu Branku Veselinović. Redovno posećuje domove za decu i, za stara lica, a mogli ste je sresti i na ovogodišnjem Sajmu knjiga. Oduvek se bavila humanitarnim radom i danas uspeva da od penzije kako kaže "odvoji neki dinar za slatkiše" i ode da obraduje stare i mlade.

Branka Veselinović je u ovom izdanju emisije TV lica svirala i pevala, govorila o tome kako je ljubav važna, koliko joj nedostaje suprug Mlađa Veselinović i održala lekciju o tome kako je život lep.

Autor Tanja Peternek Aleksić

broj komentara 4 pošalji komentar
(subota, 10. dec 2016, 03:03) - Nenad Adamov [neregistrovani]

pozdrav

Hvala Tanji Peternek i ekipi, veliki pozdrav gospodji Branki, osobi za postovanje i divljenje, imao sam priliku da je sretnem i razgovaram s njom.

(subota, 03. dec 2016, 14:39) - anonymous [neregistrovani]

Bravo !!!

Gospodjo Branka za vedar duh u ova sumorna vremena, i da nam zivis jos mnogo godina !

(subota, 03. dec 2016, 14:25) - anonymous [neregistrovani]

Branka

Divna emisija, divna Branka da još dugo živi.

(subota, 03. dec 2016, 13:59) - anonymous Lala [neregistrovani]

Lepo ,

Branka da si nam još dugo živa i zdrava i nikad ne zaboravljena .

TV lica: ... Kao sav normalan svet TV lica: ... Kao sav normalan svet

Autor:
Tatjana Peternek Aleksić

„Tv lica …kao sav normalan svet,, je na programu RTS-a deset sezona. Za to vreme oko 300 ličnosti iz javnog života pokazalo je da uspeh i popularnost nisu uspeli da ih promene. [ detaljnije ]