Tri boje zvuka

Uspešne saradnje domaće muzičke scene su tema sledeće emisije "Tri boje zvuka", a gosti su nam Dr. Project Point Blank i Rambo Amadeus, zatim Vlada Maričić, Tanja Jovićević i Magic Sound Orchestra i grupa Škrtice.

Jedan od najdugovečnijih srpskih bluz sastava, Point Blank, krajem prošle godine objavio je vrlo zapažen dupli album "Gitarologija: Povratak korenima". Oko trideset muzičara, naših istaknutih rok gitarista i pevača različitih generacija, ostvarili su nezaboravne saradnje sa grupom Point Blank i podržali ovo nezaboravno muzičko ostvarenje. U emisiji njihov specijalni gost biće Rambo Amadeus.

Vlada Maričić i Tanja Jovićević povodom 30 godina saradnje objavili su album "Magija koja ne prestaje" na kome su se našle nove autorske kompozicije džez muzičara Vlade Maričića, kao i neke od nezaboravnih numera grupe Oktobar 1864. u novom aranžmanu. Uz odlične muzičare sastava Magic Sound Orchestra uživaćete uz fanki, džez i soul.

Grupu Škrtice čine Zoran Kostić Cane (Partibrejkers), Boris Mladenović (Jarboli), Vladimir Kolarić (Veliki prezir), Boško Mijušković i Danilo Luković (Straight Mickey and the Boyz). Beogradska muzička scena je krajem 2014. dobila ovaj novi bend sastavljen od iskusnih muzičara koji u okvirima psihodeličnog roka reaguju na stvarnost koja ih okružuje. U emisiji "Tri boje zvuka" prirediće gledaocima odličnu živu svirku.

Ovoga puta imaćemo i jednu "retro" rubriku u kojoj ćemo se podsetiti saradnje na projektu "YU Rock misija" koja je pre 31 godinu okupila najznačajnija imena tadašnje muzičke scene. U drugoj rubrici govorićemo o koncertima na londonskom stadionu Vembli trenutno jedne od najvećih svetskih zvezda, Eda Širana.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook i Twitter #3BOJEZVUKA, slušajte muziku iz emisije na našem YouTube kanalu RTS Tri boje zvuka - Zvanični kanal i pišite nam na 3bojezvuka@rts.rs.

Budite uz nas u četvrtak 17. marta u 22.00 na Prvom programu RTS-a ili nas pratite onlajn preko linka TV uživo http://www.rts.rs/page/tv/ci/live.html.

Voditelj: Bojan Perić
Urednik: Jelena Vlahović
Reditelj: Petar Stanojlović

broj komentara 0 pošalji komentar