Vreme je za bebe

Bebi vokal u muzičkoj porodici

Umesto da na rođenju zaplače, Luka Vasić je 18. decembra prošle godine "zapevao". Za porodicu Vasić to nije iznenađenje, jer je i njegov tata Željko Vasić (23) iz Velikih Crljena, inače centra energetskog sistema Srbije - propevao folk već u trećoj godini!

Vasići kažu da je i Željko nasledio glas od svog oca, vokalnog folk pevača Slobodana Vasića. Otac Slobodan i sin Željko već deset godina zajedno pevaju. U njihovoj interpretaciji sada uživaju gosti u kafani "Ciganska noć" na Ibarskoj magistrali blizu Lazarevca, oko 45 kilometara udaljenoj od Beograda.

Beba Luka ima i pradedu po tatinoj majci, Slobodana Marinkovića, koji je harmonikaš i pevač i koji u istoj kafani peva sa Vasićima, i baba-tetku Snežanu Jovanović koja je, takođe, pevačica poznata kao Šikica.

Pevanjem se u porodici Vasić bave i Željkova sestra, brat od tetke i ujak. Za razliku od ovih sedam samoukih muzičara, Lukina baba po ocu Slobodanka Vasić je završila srednju muzičku školu i nikako ne može da preboli činjenicu što su je sprečili da upiše Muzičku akademiju u Podgorici.

Tako je, sudeći prema razgranatoj pevačkoj lozi pred Lukom uspešna muzička karijera a, možda, on, kada odraste, krene putem svoje majke Jelene Vasić (26) koja je mašinski tehničar.

Inače, Luka je drugo dete Jelene i Željka Vasića. Njih dvoje su pred matičara stali pre tri godine i imaju kćerku Lunu koja je proslavila drugi rođendan.

Mladi tata dvoje dece veruje da će posle današnje emisije, ispunjene brojnim muzičkim numerama, u njegovu "Cigansku noć", gde se uz dobru muziku i pesmu oko svoje ose na ražnju okreću prasići i jagnjići, svratiti još jedan Željko Vasić, popularni srpski pop pevač iz Zaječara.

Režiser: Miroslav Petković

Producent: Nebojša-Nele Garić.

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 27. feb 2011, 19:02)
anonymous [neregistrovani]

vasici

CESTITAM!!! Svaka cast za promociju Velikih Crljena!!! Divni ste!!

(ponedeljak, 21. feb 2011, 14:53)
Jelena [neregistrovani]

Veliki pozdrav porodici Vasic

Svaka cast legende,cestitam na prinovi,da ste svi zivi i zdravi!

(nedelja, 20. feb 2011, 19:31)
zeljko vasic [neregistrovani]

pozz

hvala care veliki pozz od porodice vasic

(nedelja, 20. feb 2011, 15:47)
anonymous [neregistrovani]

Цареви Васићи

Бебе, емоције, радост, раскошна обдареност за песму, борци за правду, љубав за отаџбину.Нешто најлепше од времена Саше Петровића.Дубок наклон актерима и режисеру Мирославу Петковићу.

Vreme je za bebe Vreme je za bebe

Autor:
Nebojša Garić Nenad Ognjenović Miroslav Petković

Dok Srbijom kruži fenomen nedovoljnog rađanja u njoj žive i bračni parovi koji poštuju kult potomstva i koji bez straha i sa mnogo ljubavi prihvataju obavezu da budu očevi i majke. [ detaljnije ]