Poslednja audijencija, serija

Treća epizoda. Kralj Aleksandar mora da donese tešku odluku i ukloni svog brata Đorđa iz javnog života.Za to mu je potrebna podrška predsednika vlade, Pašića.

Pašić nastavlja svoj intervju sa novinarem Martincem.

Srbija u ratu sa Bugarskom doživljava poraz na Slivnici. Sav očajan kralj Milan potpisuje abdikaciju i samo odlučnost i prisebnost ministra Milutina Garašanina zadržava ga na prestolu, ali za kratko. Uskoro sledi još jedan udarac : razvod od kraljice Natalije. Kralj Milan abdicira i napušta Srbiju.Vlast u Srbiji preuzima namesništvo..

Korupcionaška afera oko Pašićevog sina Rada sve više postaje glavna politička tema u novoj državi. Štampa svakodnevno prenosi napade na Pašića povezujući ga sa aferom. Takoreći, preko noći kralj Aleksandar Obrenović sazreva i odlučuje da pre vremena raspusti namesništvo i preuzme vlast. Šalje Nikolu Pašića u poslanstvo u Petersburg. Kada se nenadano u Srbiju vrati kralj Milan, koga je njegov sin postavio za komandanta vojske, Pašić podnosi ostavku na poslanstvo i vraća se u Srbiju.

Urednik i dramaturg serije:Miloš M. Radović

U glavnim ulogama Miodrag Radovanović i Gordan Kičić kao Nikola Pašić stariji, i Nikola Pašić, mlađi. Boris Milivojević kao kralj Milan Obrenović, Nenad Jezdić kao kralj Aleksandar I Karađorđević, Bojan Dimitrijević, kao princ Đorđe Karađorđević, novinar Milutin Milošević, Snežana Savić, Nebojša Ilić, Miloš Vlalukin, Tanja Bošković.

U ostalim ulogama : Bogdan Diklić, Živan Saramandić, Vanja Ejdus, Erol Kadić,Nenad Gvozdenović, Toma Kuruzović, Miki Krstović, Petar Mihailović, Petar Benčina, Vladislav Mihailović, Miljan Prljeta, Andrej Šepetkovski, Nenad Stoimenović, Dragiša Milojković, Marko Marković, Mila Manojlović i drugi.

Scenario:Žika Lazić i Đorđe Kadijević

Režija:Đorđe Kadijević

broj komentara 0 pošalji komentar