Kuća nauke: Tempus projekat - poveži se, 2. deo

Tempus je program Evropske unije, nastao 1989. sa idejom da podstakne modernizaciju visokog obrazovanja.

Iako se tokom godina program menjao (danas je integrisan u program Erazmus +) osnovna ideja o mobilnosti i međunarodnom povezivanju na nivou univerzitetskih studija je ostala ista. Emisija "Poveži se" prati Tempus projekat u oblasti umetnosti i medija (STUD AVP) koji ima za cilj stvaranje podsticajnog okruženja za realizaciju audio i video radova povezivanjem akademija, visokih škola i medija iz različitih zemalja regiona.

U drugoj emisiji, pratimo studente i profesore-mentore koji su neposredno učestvovali u drugom Otvorenom pozivu za audio i video radove za koji su medijski partneri precizirali svoje zahteve. To znači da će 18 izabranih, od 172 prispela studentska predloga, biti realizovani a potom i emitovani na televizijskim i radio stanicama. RTS je jedan od medijskih partnera, i najveći broj studenatskih predloga, čak 99, odnosio se na zahteve naše kuće za izradu kratkog dokumentarnog, igranog i eksperimentalnog filma.

Kako razmišljaju studenti, a kako profesori sa različiih akademija i škola, kakve mogućnosti otvaraju savremene tehnologije i evropski projekti, da li smo svedoci kreiranja nove obrazovne paradigme - samo su neka od pitanja na koja vas očekuju odgovori u drugom delu emisije "Poveži se". Na kraju, gledaoci će saznati više detalja o internacionalnom veb portalu koji će, kao jedan od rezultata trogodišnjeg projekta, iznedriti studenski internet radio i televiziju.

Urednik: Jelena Micić
Reditelj: Milica Mitrović

broj komentara 0 pošalji komentar