Kulturni dnevnik

Kulturni dnevnik predstavlja srpsko izdanje romana "Bez plakanja" francuske književnice Lidi Salver, dobitnice Gonkurove nagrade za 2014.

Roman je smeštan u vremenski okvir španskog građanskog rata. Sama autorka je ćerka španskih republikanaca (majka je bila anarhista, a otac komunista), a u Francusku su zajedno izbegli 1939. godine.

Sinoć je završen drugi Mjuzikolodži festival. Publika je imala priliku da, na Kalemgdanskim teniskim terenima, uživa u džezu, soul i fank muzici.

U Staparima kod Užica, održava se Međunarodni umetnički, letnji festival, namenjen, kako tvrde organizatori, ljubiteljima umetnosti, prirode i sela. Osnivač italijanske kompanije Tods, koja proizvodi luksuznu kožnu odeću i obuću, finansiraće sa 25 miliona evra, obnovu rimskog Koloseuma, što je izazvalo burne reakcije u Italiji. Mnogi, naime, ovo smatraju komercijalizacijom vekovnih spomenika. Gost Kulturnog dnevnika je arh. Bojan Kovačević, predsednik novoosnovane Akademije arhitekture Srbije.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik, a reprizira sutradan, na Prvom programu, u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju je svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik re-afirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Mirjana Bjelogrlić Nikolov
Realizator: Nenad Krkelić

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]