Da Možda Ne

U emisiji Da Možda Ne govoriće se o sudskom postupku rehabilitacije Draže Mihailovića.

Kako će odluka Višeg suda u Beogradu, koja se očekuje 14. maja, uticati na društveni život Srbije? Da li će četnici ponovo biti poraženi ili će đeneral ovoga puta dočekati saveznike? Da li će sudski postupak probuditi stare sukobe ili će ova odluka doprineti pomirenju? Kako će to uticati na naš odnos prema antifašizmu? U emisiji govore:

Bojan Dimitrijević, istoričar,
Veljko Lalić, direktor i glavni urednik magazina Nedeljnik,
Zlatko Paković, reditelj i novinar
Nebojša Milikić, član grupe "Ne rehabilitaciji"

U nastavku biće reči o Prazniku rada, 1. maju. Da li slavimo po navici ili je simbolika i dalje živa? Gde su danas radnici i radnička prava? Da li su oni najveći gubitnici tranzicije ili od njih i dalje ponešto zavisi? Da li radnici imaju više razloga da protestuju ili da slave? Kako je Zakon o radu uticao na položaj radnika? U emisiji govore:

Ljubisav Orbović, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije
Matija Medenica, organizacija Marks 21 / Levi samit Srbije.

Treća tema je humor u Srbiji. Čemu se smejemo i koga to nervira? Ako je tačno da humor cveta u kriznim vremenima, znači li to da je našem društvu smeha preko glave? Da li se i preko humora Srbija ideološki i politički deli? Koliko je vlast osetljiva na humor i kako to trpe humoristi? O tome govore:

Srđan Dinčić, komičar,
Nikola Škorić, glumac, Državni posao,
Saša Pantić, glumac, Kursadžije.

Upoznajte i našeg heroja nedelje, Mirjanu Sokolović.

Autor i urednik: Olivera Kovačević.

broj komentara 5 pošalji komentar
(petak, 08. maj 2015, 19:35)
anonymousm Miroljub Nesic Trstenik [neregistrovani]

Revizija istorijskih pogleda

Bio je svetski rat mali narodi su prosli u zavisnosti od interesa onih drugih. Jugoslavija je svakako posebna prica a Srbija i srpski narod posebno.Imali smo samo jedan deo te istorije i to naravno onako kako je odgovaralo nekom opstem interesu. Sada na mnoge stvari moramo gledati mnogo drugacije. Rat sam po sebi nije dobra pojava bilo je svega i svacega na svim stranama.Nas pogled posle raspada JU mora biti malo ali dovoljno korigovan radi istine proslosti nas samih i buducnosti

(nedelja, 03. maj 2015, 19:59)
rendulic p. [neregistrovani]

Pakovic

Sa velikim zadovoljstvom pratim Pakovicev rad,narocito u dnevnom listu Danas,stvarno sam bio neprijatno iznenadjen kolicinom njegove ideoloske ostrascenosti,pomanjkanja elementarne logike kao i crnobelog pogleda na nasu nedavnu istoriju u duhu polotickog komesara KPJ. Prosto nisam mogao da verujem da je to isti covek koji pise tako fantasticne clanke u mojim omiljenim novinama...

(subota, 02. maj 2015, 22:05)
anonymous [neregistrovani]

NEdemokraticnost

Ocigledno da ucesnik iz pokreta "Ne rehabilitaciji" je vrlo nedemokratican , posto ne dozvoljava drugacije iskreno uverenje od svojega. Sto se opet poklapa sa cinjenicom da brani komunisticki pogled na svet "zabrana drugacijeg misljenja od komunistickog" .

(petak, 01. maj 2015, 18:14)
anonymousЈедан Космајац [neregistrovani]

Бахата ревизија историје

Заступници рехабилитације Драже Михаиловића чак и не заступају његову"невиност",него разлоге траже у манама судског поступка.Зашто нису покренули захтев за ревизију суђења,као што је учинила социјалистичка држава кад је у ревизији доказана невиност осуђених у"Солунском процесу"?Нису,јер би морале да се разматрају све чињенице и искази сведока који се не би могли порећи.

(četvrtak, 30. apr 2015, 20:41)
Dragan USA [neregistrovani]

Dokle vise

Postovanje Olivera, svaku Vasu emisiju pogledam, odlicne su. Zelim samo da se obratim povodom rehabilitacije generala Mihailovica. Tuzno je to gledati ako znamo i dobro je poznato da je tom istom generalu tada aktivni predsednik The United State of America dao orden casti, najvece odlikovanje koje USA dodeljuje stranom drzavljaninu.
Danas u Americi kao i u Kanadi postoje generalovi spomenici na javnom mestu ja sam licno obisao dva
jedan u okolini Chicago, Illionis, i jedan u okolini Hamilton,Ontario. Rehabilitacija sta je to...?
Nije ni cudo sto nam se ovo sve desava i ponavlja se tuzna istorija Srba, uvek neko drugi veci Srbin
od nas samih.