Da Možda Ne

U emisiji "Da Možda Ne" govoriće se o izjavi savetnika predsednika Srbije, Olivera Antića, da mediji mučki napadaju predsednika Tomislava Nikolića. On tvrdi da su prema Ustavu - grb, zastava, himna i predsednik Republike zaštitni subjekti u krivičnom pravu i da je uvreda Srbije, uvreda jednog od ova četiri elementa.

O tome gde je granica između javne kritike i nepoštovanja i uvrede, u emisiji govore: Stanislava Pak Stanković, savetnica predsednika Republike Srbije i Đorđe Vukadinović, politički analitičar.

U nastavku emisije - o posledicama smanjena penzija i protestu penzionera: Koliko je vladina odluka da smanji penzije pogodila one koji su završili svoj radni vek? Da li je tačno, kako tvrde u Udruženju Sindikata penzionera Srbije, da im je egzistencija ugrožena? Juče je u centru Beograda održan i protest. Zašto Ustavni sud još ne odlučuje o njihovom zahtevu?

Šta penzioneri preduzimaju kao odgovor na smanjenje penzija reći će: Vasilije Bjelobrković, član Izvršnog odbora Saveza penzionera Srbije, Miroslav Španović, potpredsednik PUPS-a i Milorad Vujasinović, predsednik Udruženja sindikata penzionera Srbije.

U trećem segmentu emisije "Da Možda Ne": o dramatičnom  herojskom delu iz 1992. godine, kada je spasio više desetina hiljada civila, govori pilot "Boinga 707" Stevan Popov.

Autor i urednik: Olivera Kovačević

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 17. apr 2015, 22:31)
anonymous hrvatska penzionerka [neregistrovani]

demanti

G-din Španovićni je kazao je da su hrvatske penzije smanjene za 35 % i tamo se niko ne buni. Suprug i ja smo hrvatski penzioneri i penzije nisu smanjene ni za jednu kunu. Ne znam koji mu je bio motiv, osim možda politički, da je izrekao ovu neistinu.

(petak, 17. apr 2015, 10:52)
anonymous Miki [neregistrovani]

PUPS

PUPS za vreme starg Krkobabica bio je interesna organizacija penzionera a nikako politicka partija. Danas je interesna organizacija samo grupe penzionera.

(četvrtak, 16. apr 2015, 22:50)
goca [neregistrovani]

Pilot Popov

Ulepsali ste mi dan sa pozivom pilota Popova.Davno sam slusala njegovu pricu o letovima iz Sarajeva i tad i sad imam osecaj zadovoljstva i srece sto postoje takvi ljudi.Razmisljam kolika je to sreca ziveti sa cinjenicom da si spasao 40000zivota.

(četvrtak, 16. apr 2015, 12:48)
anonymous [neregistrovani]

penzije

Što se dešava sa uskladjivanjem vojnih penzija? Zašto o tome niko ne priča?