Kulturni dnevnik

Na nedavno završenom Sajmu knjiga u Beogradu, predstavljen je treći tom izdavačkog poduhvata "Istorija umetnosti u Srbiji - 20. vek". Tim povodom, gost Kulturnog dnevnika je dr Miško Suvaković, autor projekta.

U Kući kralja Petra otvora se izložba " Umetnici i njihovi profesori, generacija 1993-1998". Kroz svojevrstan likovni dijalog, radovi nekadašnjih studenata slikarstva i vajarstva, izloženi su zajedno sa radovima njihovih profesora.

Britanski reditelj Stiven Doldri, poznat po filmovima Čitač i Sati, nastavlja da ekranizuje literarna štiva. Po romanu Endija Maligana, snimio je triler Smetlište koji je stigao i u naše bioskope.

U okviru Tempus projekta srudenti Univerziteta iz Drača i Tirane borave u Beogradu kao gosti Fakulteta dramskih umentosti. To je bila prilika i za studijsku posetu RTS-u.

U Prizrenskoj 7 u Beogradu, tokom Drugog svetskog rata, Ivo Andrić pisao je svoje romane "Na Drini ćuprija" i "Travnička hronika". Kulturni dnevnik Vas vodi na mesta na kojima je Andrić živeo i koja su ucrtana u književnu mapu Beograda.

Povodom obeželavanja 7 decenija rada Pjera Kardena, u Parizu je otvoren muzej posvećen modnom opusu legendarnog francuskog kreatora.

Svake večeri, od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Neda Valčić Lazović, realizator Vladimir Đurđić

broj komentara 0 pošalji komentar