Trag: Arno Gujon - moja Srbija

Arno Gujon, mladi Francuz, odrastao je u porodici u kojoj se negovalo istorijsko prijateljstvo između Srba i Francuza. Slušajući dedine priče, jako je zavoleo Srbe i kasnije bio pogođen nepravdom koja je bombardovanjem 1999. godine zadesila ovaj narod...

Kada je nešto kasnije, 2004. godine došlo do pogroma na Kosovu i Metohiji, odlučio je da započne humanitarni rad kako bi pomogao napaćenom narodu.

Za poslednjih deset godina prikupio je mnogo novca, pomogao na bezbroj načina srpskom narodu na Kosovu, oženio se Srpkinjom, naučio srpski jezik, preselio se u Beograd...

Sve ovo su segmenti o kojima Arno govori u dokumentarnom zapisu koji je na Kosovu i u Beogradu zabeležila ekipa „Traga", prateći tok njegove priče na terenu koji poznaje kao svoju rodnu Francusku i listajući njegov literarni prvenac „Svi moji putevi vode u Srbiju".

Autorka: Tatjana Manojlović

Snimatelj: Aleksandar Agbaba

Montažerka: Anika Tesla

Urednik: Ljubisav Aleksić

broj komentara 5 pošalji komentar
(četvrtak, 08. maj 2014, 11:22) - Goran [neregistrovani]

Arno je heroj

Gospodin Gujon je istinski humanista kakve retko srecemo u danasnjem vremenu. On je "Arcibald Rajs" novog doba za Srbe. Hvala mu za sve sto je ucinio za nas narod. Pozdrav iz Vranja !

(četvrtak, 08. maj 2014, 08:03) - Tomislav [neregistrovani]

Covek za velika dela

Arno mladi dobri covece, hvala ti sto postojis I Francuskoj sto te je rodila.

(sreda, 07. maj 2014, 13:55) - Milan [neregistrovani]

Veliki čovek

Arno je veliki čovek i pravi hrišćanin. Ogromne su njegove zasluge za srpski narod. Pozdrav Arnou, njegovoj porodici i organizaciji 'Solidarnost za Kosovo', koju je osnovao.

(sreda, 07. maj 2014, 12:13) - Благота [neregistrovani]

Бање

Поѕдрав из Бања са Косова!

(sreda, 07. maj 2014, 10:22) - anonymous [neregistrovani]

Merci!

Хвала ти, Арно! Нека Бог благослови тебе и твоју васцелу породицу и стоструко узврати за сав твој труд и све што си учинио за наш српски народ. Поздрав из Београда.