Oko ekonomije: Saša Radulović

Od stečajnog upravnika do lekara srpske ekonomije?

Ministar privrede Saša Radulović predložio je poteze koji bi trebalo da
"izleče" srpsku privredu - zakone o stečaju, privatizaciji, radu i planiranju i izgradnji. Njih će na Vladi predstaviti u četvrtak.

Dok javnost različito reaguje jer bi zakoni trebalo da omoguće lakše zapošljavanje, ali i otpuštanje, te da učine privatizaciju transparentnijom, ministar očekuje otpore reformama koje zagovara. Ko će da pruži otpor, da li je Radulović sam napravio loš potez i pokrenuo
priču o "šumovima" u Vladi i "kovertiranoj ostavci" s obzirom na to da se nije pojavio na sednici Vlade na kojoj je njegov kolega ministar finansija Lazar Krstić predstavio mere za sređivanje stanja u državnoj kasi i praktično, spasavanje, od bankrota?
Kome se zamerio stopiranjem kredita iz Fonda za razvoj i kako je moguće da javna preduzeća odbijaju da dostave lične karte na nalog ministra?
Kada će smanjiti namete na rad koje je zagovarao u svim izjavama i blogovima pre preuzimanja funkcije i ko treba da se strahuje za svoja radna mesta nakon sistemskih zakona, na ta i druga pitanja odgovara ministar privrede Saša Radulović u Oku ekonomije.

Razgovor vodi Vesna Damjanić Branković

broj komentara 0 pošalji komentar