Srbija na vezi

Državna sahrana jugoslovenskih kraljeva, kralja Petra Drugog, kraljice Aleksandre i Marije, kao i kraljevića Andreje, čiji su zemni ostaci vraćeni u Srbiju biće održana 26. maja u Kraljevskom mauzoleju na Oplencu - crkvi Svetog Đorđa. O ovoj temi govoriće specijalni savetnik predsednika Srbije prof. dr Oliver Antić i član Krunskog saveta Dušan Babac.

U Doljevcu, jednoj od najsiromašnijih opština u Srbiji, trenutno nema ni jednog nezbrinutog deteta. Hraniteljstvom se već godinama bavi 13 porodica, kod kojih je smešteno 15 dece iz disfunkcionalnih porodica, a još 10 porodica upravo je završilo obuku za hranitelje.

Tokom maja u 20 gradova Srbije, matematika će ponovo biti i u galerijama, na ulicama i trgovima. Toliko traje manifestacija ''Maj mesec matematke'', koja se u našoj zemlji održava drugi put.

Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša, treću godinu organizuje besplatnu obuku za Nišlije koji žele da usavrše kulinarske veštine. Najčešća pitanja su kako se obrađuju namirnice i može li praznična ili slavska trpeza da nam bude drugačija.

Urednik emisije Boban Kovačević

broj komentara 0 pošalji komentar