Svedok: Mlađan Dinkić

Gost emisije "Svedok" je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

Ovde možete pogledati kraću, tekstualnu, verziju emisije Svedok  

Stiže li spas na naše njive iz Abu Dabija, hoće li ruske pare dobaciti do železnice i smederevske železare, sme li Srbija više da se zadužuje, do kada nova Vlada može da se poziva na neuspehe stare, čekaju li nas uskoro novi izbori.

Razgovor vodi Nenad Lj.Stefanović.

broj komentara 29 pošalji komentar
(četvrtak, 17. jan 2013, 23:25) - anonymous [neregistrovani]

samozaposljavanje

Upravo su poreski rasterecena mala preduzeca i radnje.Ljudi zaboravite na te komunisticke varijante da ce Vas neko zaposliti.U se i u svoje kljuse.Ako imate toliko godina i radno iskustvo, ne vidim zasto ne otvorite radnju ili firmui radite za sebe.Zaposlite sebe i svoju porodicu i svima lepo.Postoji mnogo prekvalifikacija, seminara i kurseva u vezi samozaposljavanja. 90% radnika u SAD radi u firmama sa manje od 10 zaposlenih, a najjaca privreda sveta.Firme sa hiljadama zaposlenih su proslost.

(četvrtak, 17. jan 2013, 23:19) - AHA [neregistrovani]

Nije istina

Dinkic nije 10 godina Ministar finansija. Nije bio Ministar finansija u poslednjih 6. To su bili Diana Dragutinovic i Mirko Cvetkovic.

(četvrtak, 17. jan 2013, 14:03) - Saobraćajni inžinjer [neregistrovani]

Regionalna infrastruktura

У реду Коридор 10. И он је у лошем стању, и треба поправити те пруге, а шта са регионалним пругама? Тешком муком ће се повећати извоз, а што онда не смањимо највећу ставку увоза: нафта за друмски транспорт. Нафта је све скупља и скупља, а транспортни систем тренутно заснован на друму све већи трошак привреде. Инвестирајте у железницу, са врха исте избаците трутове и доведите пчеле радилице. Па, сама ЕУ до 2020. планира да за 25% смањи потрошњу нафте. Регионалне пруге су врло важне и за превоз путника и робе, како би привреда у регионима била конкурентна.

(sreda, 16. jan 2013, 23:52) - anonymous [neregistrovani]

preduzece

Pitanje za gospodina dinkica da li je moguce spasti neku fabriku od likvidacije u loznici

(sreda, 16. jan 2013, 21:45) - anonymous [neregistrovani]

Administracija

da smanjimo od 5 miliona formulara na 1 milion. Bravo.

(sreda, 16. jan 2013, 21:22) - Vladimir Todorovic [neregistrovani]

pitanje

Hteo bih da pitam direktno ministra da li moze da odgovori na moje pitanje, razumem velike investicije koje spominje i ulaganja koja najavljuje, interesuje me da li ministra zanimaju male investicije u poljoprivredu konkretno u stocarstvo, licno sam ulozio 40000eura u gradnju nove farme zivine u opstini Gadzin Han, nerazvijena opstina sa juga Srbije, kako tu drzava stimulise i pomaze male investitore koji ce sutra zaposliti 4-5 radnika????

(sreda, 16. jan 2013, 20:40) - Dusan Radmilovic [neregistrovani]

Hitno potreban odgovor

Voleo bih da mi Ministar odgovori
Kako je moguće da Poreske uprave i Narodna banka ne poštuju član 70. poreskog zakona i uplate u 2011. i 2012. godini ne rasknjižavaju glavnice nego kamate što nije po zakonu?
Kome da se obratim za pomoć zbog otpisa kamata pošto sam uplatio više sredstava nego što iznosi glavnica, a tako nije rasknjižena?
Poreska Uprava je odbila zahtev za preknjižavanje i izjavljuje da je to u nadležnosti Narodne banke, Narodna banka kaže da se obratim Poreskoj upravi, a ja do 31 januara gubim pravo za otpis kamata u vrednosti 7 000 000 din koje sam stekao uplatom glavnica i kamata od 4 000 000 din!
Unapred hvala na iskrenom odgovoru!

Firma „Vladur“ d.o.o. Stanišić
Dušan Radmilović

(sreda, 16. jan 2013, 20:38) - anonymous [neregistrovani]

pozdrav svima

Meni treba Traktor Toma vinkovic na kredit od 30 godina sa nultom kamatom...

(sreda, 16. jan 2013, 20:32) - anonymous [neregistrovani]

pozdrav svima

Meni bi odgovarao jedan dobar traktor Toma Vinkovic,gratis

(sreda, 16. jan 2013, 20:07) - savo pazlake [neregistrovani]

nije fer

zasto nije prodata lasta iz beograda.