Upitnik

Izbori - borba za glas siromašnih?

Imaju li stranke plan za socijalno ugroženu Srbiju i novi talas krize koji se najavljuje? Zbog čega se nijedna stranka ne upušta u reformu penzijskog fonda a svaka sledeća vlada ostavlja to pitanje za buduća vremena? Šta realno nude stranke osim populističkih obećanja u oblasti socijalne politike, kako tvrde kritičari i pojedini ekonomski eksperti?

Gosti: Suzana Grubješić, potpredsednica Ujedinjenih regiona Srbije, Milan Krkobabić, potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Ivan Andrić, potpredsednik Liberalno demokratske partije.

Urednik i voditelj: Olivera Jovićević.

broj komentara 11 pošalji komentar
(utorak, 27. mar 2012, 11:42) - anonymous [neregistrovani]

@ziv mi Todor da se cuje govor

Predlog vam je odlican,glasam za.

(sreda, 21. mar 2012, 04:15) - Gordana Djuric [neregistrovani]

Ziv mi Todor da se cuje govor

Ama ljudi dosta price. Ubedjena sam da 75% gradjana Srbije nije razumelo o cemu govorite.Za poboljsanje zivota gradjana Srbije, a narocito onih siromasnih predlazem sledece izvore prihoda:
1. Ukinuti materijalnu nadoknadu clanovima svih Upravnih odbora, jer su rezultati njihovog rada - sastancenje- tone papira, koje su iskoristive samo kao sekundarna sirovina.
2. Ukinuti poslanicke plate i sva primanja, jer su rezultati njihovog rada, bahatost, pohlepa,neznanje, a beda i siromastvo gradjana. Cast izuzecima.
3. Ukinuti finansiranje politickih stranaka i njihovih kampanja iz drzavnog budzeta, jer dovode gradjane u stresne situacije pa cak i do samoubilackih namera.
4. Ukinuti sve privilegije politickim funkcionerima, ukljucujuci i clanovima Vlade, osim osnovne plate, koja ne sme da bude veca od tri prosecne plate u Srbiji.
5. Ukinuti pregolemo cinovnistvo na svim nivoima,koje se razmnozava neverovatnom brzinom, a po pravilu kradu Bogu dane.
Izracunajte koliko bi ostalo para u budzetu.

(utorak, 20. mar 2012, 03:31) - mp [neregistrovani]

Reforme penzionih fondova su veliki izazov

Reforma penzionog sistema je velika tema za koju treba konsultovati zaista ozbiljne i odgovorne ekonomiste i pogledati kakva su iskustva zemalja slicnih Srbiji; nikako ne Cilea (to je penzioni sistem sa cijom reformom od pre 25 godina Cileanci nisu zadovoljni) a HOlandija i mi smo na zalost neuporedivi. Ulaganje penzionih fondova na berzi ne moze biti validan predlog, jer je berza polje velikiuh spekulacija a penzioni fondovi moraju biti osigurani i ulaganja moraju biti u sigurne hartije od vrednosti; Drzavne penzije treba obezbediti iz sigurnih izvora ukljucujuci i konzervativna ulaganja samo u akcije velikih preduzeca na primer energetski sektor, telekomunikacije, drugi domaci prirodni resursi i slicno, i drzavne obveznice mada i ta ulaganja penzionih fondova imaju mali rizik, Sto se tice privatnih penzija, strucnjaci savetuju da sto se covek vise blizi penziji, mora da ulaze svoju ustedjevinu u sigurne hartije od vrednosti. Stoga razvijeno trziste i ulaganja penzionih fondova u to razvijeno trziste akcija su za Srbiju daleka buducnost; Za sada je izvesno da ce se kakve takve penzije isplacivati iz
postojeceg budzeta do boljih i pametnijih vremena.

(ponedeljak, 19. mar 2012, 22:50) - anonymous [neregistrovani]

penzioni fond

Postovani,
pitajte g-dina Krkobabica da li je egzistencijalno pitanje kad bracni par sa dvoje dece ,ostane bez posla u istoj firmi naravno zbog"uspesne "privatizacije i od kojih para da uplacujemo privatni penzioni fond?
pozdrav
Zorana

(ponedeljak, 19. mar 2012, 22:42) - anonymous [neregistrovani]

tako je!

Pravo u centar!

(ponedeljak, 19. mar 2012, 18:36) - anonymous [neregistrovani]

odličan izbor

Odličan izbor gostiju. Svi su predstavljeni ovako na jedan od mogućih načina, sve tri društvene grupe: i konzervativci, i socijalisti, i liberali.

(ponedeljak, 19. mar 2012, 14:04) - anonymous [neregistrovani]

Bar imam pravo da mislim

Mislim da je narod zeljan za neki normalan zivot u Srbiji,narodu samo malo treba da bi bolje ziveli,a politicari su nerealni u svojim obecanjima,tu je najveci problem.

(ponedeljak, 19. mar 2012, 13:31) - anonymous [neregistrovani]

neka dodju svi

Pozovite ih sve u jednu emisiju, svi su bili u vlasti proteklih deset godina na svim nivoima i neka odgovore svi na jedno pitanje - zašto je ekonomija u zemlji u kolapsu, zašto je siromaštvo većine sve dublje, a bogatstvo manjine sve veće. U tom je pitanju srž slike Srbije danas.

(ponedeljak, 19. mar 2012, 12:36) - anonymous [neregistrovani]

Plan je jednostavan

Oduzmite svu nelegalno stečenu imovinu bogatih.

(ponedeljak, 19. mar 2012, 12:20) - anonymous [neregistrovani]

%

Sjajno! Gosti su predstavnici stranaka koje kada se saberu jedva bi dobacile do 10-12% glasova...

Upitnik Upitnik

Autor:
Olivera Jovićević

Emisija Upitnik autora i urednika Olivere Jovićević politički je tok-šou koji otvara sve teme važne za Srbiju i njene građane, bez ambicije da presuđuje ili sugeriše rešenja. [ detaljnije ]