Prkoseći smrti

U ovoj dokumentarnoj drami o opsesivnoj potrazi za dokazima o zagrobnom životu, rediteljka Džilijen Armstrong istražuje poslednje dane uspeha verovatno najvećeg iluzioniste svih vremena.

Godina je 1926. i Hari Hudini (Gaj Pirs) je internacionalna zvezda. Ne samo da njegovo iluzionističko umeće ostavlja publiku bez daha, već mu je i šarm omogućio da stekne horde obožavatelja.

Ali, iza Hudinijevog pobedničkog osmeha krije se nemirno srce i izmučena duša. Izolovan slavom i ophrvan kajanjem zbog toga što nije bio prisutan da čuje majčine poslednje reči, Hudini kreće na turneju po Škotskoj i objavljuje da će platiti 10.000 dolara svakome ko može da uspostavi spiritualni kontakt sa njegovom preminulom majkom.

Ali, u svojoj odlučnosti da dokaže da postoji život posle smrti, Hudini postaje meta nebrojenih šarlatana, prevaranata i samoproklamovanih spiritualista.

Međutim, vidovita Meri Makgregor (Ketrin Zita Džons) i njena ćerka i pomoćnica Bendži (Soari Ronan)  čini se da su bađ ono što Hudiniju treba da bi stupio u kontakt sa majkom. Ali, to ne znači da njih dve nemaju svoje motive kada pomažu čuvenom iluzionisti.

broj komentara 0 pošalji komentar