Magazin Srbija na vezi

O Programu saradnje srpske nauke sa dijasporom, kao i o Programu za razvoj projekata u oblasti veštačke inteligencije, u "Magazinu Srbija na vezi", govori dr Milica Đurić-Jovičić, direktor Fonda za nauku Republike Srbije.

Večiti derbi između Zvezde i Partizana, među pet najznačajnijih derbija je u svetu. Rivalstvo dva beogradska kluba počelo je utakmicom 5. januara 1947. godine, piše na početku knjige Derbi, Dragiše Kovačevića, sportskog novinara, koji je više decenija, ceo radni vek, posvetio afirmaciji srpskog sporta. Pre nego što knjigu predstavi javnosti, naši gledaoci će biti u prilici prvi da je vide, a biće to prilika i da ih podsetimo na najlepše golove.

Ovaj decembar u Beogradu prolazi u znaku velikog broja koncerata najveće zvezde sa ovih prostora, Zdravka Čolića, što je još jedna potvrda da su istinske zvezde večne.

U emisiji, videćemo deo iz njegovog gostovanja u Magazinu Srbija na vezi, prošle godine, pred veliku inostranu turneju, u kojoj Čola, pričajući anegdotu iz svog detinjstva, potvrđuje da je sport njegova velika ljubav, jednako kao i muzika.

Iz Čikaga, sa nedavno završenog Festivala srpskog filma, za našu emisiju javlja se Aleksandar Žigić.

Pored mnogih nagrada koje je dobio za svoje stvaralaštvo u zemlji i svetu, akademski slikar Predrag Peđa Milošević, nedavno je dobio i nagradu Milena Pavlović Barili. Izložba u našem studiju predstaviće njegovo dosadašnje stvaralaštvo.

U muzičkom delu emisije nastupiće grupa Legende sa svojom novom pesmom, kao i Biljana Jevtić.

Urednik emisije Suzana Gvozdenović Puzović
Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar