Edu Global

Peta generacija mrežne tehnologije trebalo bi da nam suštinski promeni digitalni život, ali stručnjaci iz raznih sfera upozoravaju da bi 5G mreža mogla dramatično da promeni celokupni život na planeti. Da li je reč o velikom napretku za čovečanstvo ili o velikoj opasnosti po zdravlje ljudi i životnu sredinu?

U nedeljnom magazinu Redakcije ekološkog programa čućete šta su mogućnosti najsavremenije mobilne mreže.

Videćete prvu eksperimentalnu baznu stanicu koja je postavljena u Naučnom parku u Beogradu.

O drugoj strani medalje 5G mreže govoriće naučnici iz Evropskog centra za vremensku prognozu u Engleskoj. Oni tvrde da ta mreža ometa njihov rad što može da izazove katastrofalne posledice naročito kada znamo koliko je važna blagovremena najava velkih nepogoda.

Biće reči i o novom satelitu koji Švedska šalje u orbitu nakon osamnaest godina od lansiranja prvog satelita ove države.

Saznaćete i kako se sa posledicama klimatskih promena bore stanovnici Fidžija koji su konstantno izloženi velikim opasnostima.

Objavićemo i veliko sitraživanje Svetske zdravstvene organizacije koje dovodi u direktnu vezu težinu bebe na rođenju sa njenim kompletnim zdravstvenim stanjem, predisponiranim bolestima i potencijalnim problemima.

Biće predstavljeni i konkretni rezultati višegodišnje studije Američke asocijacije onkologa koja se odnosi na uticaj ishrane na zdravstveno stanje obolelih od kancera dojke...

Ako ste mislili da su paunovi prelepo društvo jedna priča iz Kanade nateraće vas da dobro promislite da li ih želite u svom komšiluku. A koliko je muzika univerzalna i ne poznaje granice ni razlike, saznaćete od dirigenta koji je počeo da komponuje muziku za mačke.

Urednik emisije Nataša Nešković

 

broj komentara 0 pošalji komentar