Fudbal - Kv. za LE: Banants - Čukarički

Fudbaleri Čukaričkog gostuju kod ekipe Banantsa iz Jermenije u revanš meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Utakmica se igra u utorak od 17.00 časova na stadionu Banantsa u Jerevanu, uz direktan prenos na Drugom programu RTS-a. Komentator je Nemanja Matić.

Čukarički je savladao Banants iz Jermenije pred svojim navijačima sa ubedljivih 3:0, ali prolaz u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope moraće da potvrde dobrom igrom i u prestonici Jermenije, Jerevanu. Dvostruki strelac na utaknici protiv Banantsa za naš tim bio je mladi 19-godišnji Slobodan Tedić, dok je jedan gol postigao i zadnji vezni Kovač.

Na golu Čukaričkog u prvom susretu stajao je iskusni Nemanja Belić koji nije imao mnogo posla, na bekovima su bili Bogosavac levo i Ćirković desno koji su u defanzivi bili neprelazni, dok su i u napadu učestvovali konstantno u organizaciji igre.

Ekipa trenera Veselinovića gradila je napade iz zadnje linije gde su igrali iskusni Puškarić i mladi Šapić, dok su težište igre na protivničku polovinu lako, brzo i tačno prenosili neumorni kapiten Docić i Kovač.

Na desnom krilu istakao se 19-godišnji Vidosavljević, koji je odlično otvarao prostor i probijao po krilu, a imao je i dve stopostotne šanse. Njegov vršnjak u špicu Slobodan Tedić bio je najbolji pojedinac meča sa dva data gola, a na levim krilu istakao se i borbeni Luković.

Iza Tedića, ključni fudbaler u završnici napada Čukaričkog bio je Luka Stojanivić, asistent Tediću kod prvog gola Čukaričana na utakmici. Ključni fudbaler u redovima našeg tima u drugom poluvremenu bio je supertalentovani rezervista Birmančević, koji se istakao asistencijom Kovaču za drugi gol na utakmici i odličnim prodorima po levom krilu.

Banants je potpuno nadigran na Banovom brdu i savladan sa ubedljivih 3:0, a rezultat je mogao biti i ubedljiviji u korist našeg tima. Ipak, ekipa trenera Aleksandra Veselinovića moraće da potrdi plasman u drugo kolo i u Jerevanu.

Meč se igra u utorak od 17.00 časova na stadionu Banantsa koji prima nešto više od 4 000 gledalaca. Direktan prenos utakmice je na našem Drugom programu, a komentator meča je Nemanja Matić.

broj komentara 0 pošalji komentar