Magazin Srbija na vezi

U organizaciji Saveza Srba Francuske i asocijacije „Balkan omnibus“ 17. put po redu, u Parizu se održavaju Dani Srbije i srpske kulture. Gost emsije je predsednik odbora za kulutru Saveza Srba Francuske Petar Gojković.

U kanadskoj istočnoj provinciji Ontario danas živi oko 150 hiljada ljudi srpskog porekla. Prve masovne imigracije naših zemljaka počele su pre gotovo 120 godina i ovim povodom je, na inicijativu Generalnog konzulata, na platou ispred Parlamenta Ontarija podignuta srpska zastava.

Skoro tri decenije održava se velika sportska manifestacija Kros RTS-a. Tradicionalno održavaju se dva tekmičenja. Kros kroz Srbiju i Kros u dijaspori. Veliki broj mališana dopunskih škola u rasejanju učestvuje na ovoj manifestaciji. Gost emisije je rukovodilac Kampa RTS-a Vesna Pantović.

U Italiji je početkom juna održano 23. Košarkaško evropsko prvenstvo srpske dijaspore u organizaciji srpske kulturno-sportske organizacije „Kruna" iz Skia.

U želji da sačuva uspomenu na Vlastimira Pavlovića Carevca Kulturni centar iz Velikog Gradišta organizuje jubilarni 25. Muzički festival „Carevčevi dani". O festivalu, učesnicima iz dijaspore, govoriće odgovorni urednik u muzičkoj produkciji RTS-a Mira Drobac.

Muzički gosti emisije su Narodni ansambl RTS-a pod upravom Siniše Vićentijevića, violinista Damir Savković i pevačica Biljana Petković.

Urednik emisije Boban Kovačević
Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar