Čas anatomije: Umetnici i stručnjaci

Srednji vek nasledilo je doba humanizma i renesanse, vreme preporoda ideje o celovitom čoveku i celovitom obrazovanju, vreme koje je donelo uvid u mnoge nove svari i saznanja i potvrdilo kreativan i slobodan duh.

 

 

Naše, aktuelno, vreme globalizacije kao da modernom čoveku ne ostavlja mnogo prostora za uvid u celinu. Ona je podeljena na delove, identiteti su "u pokretu" i paralelno uz priču o globalizaciji ide priča o stručnjacima, o ekspertima i o procesu ekspertizacije stvarnosti. Novo izdanje Časa anatomije posvećujemo ideji koja se često čuje u poslednje vreme, o novom, renesansnom tipu čoveka. On nije ekspert zadužen samo za jednu, pojedinačnu oblast mišljenja i saznanja već u svom bavljenju umetnošću i kulturom teži uvidu u celinu. Da li je zaista reč o novom, renesansnom tipu čoveka, kako takvi ljudi u sebi mire različita interesovanja, na koji način ih kreiraju u celovitu umetničku sliku, šta im vreme daje i da li im nešto oduzima... šta oni daju vremenu?

Odgovore ćemo čuti od Irene Ristić, Borisa Miljkovića i Milorada Milinkovića

Urednice emisije: Marija Nenezić i Jasmina Vrbavac
Realizatorka: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Čas anatomije Čas anatomije

Autor:
RTS

Učitelji su i učenici, umetnici su i kritičari, akteri na kulturnoj sceni su istovremeno i analitičari te scene. [ detaljnije ]