Pristupačan program: Kvadratura kruga - Tri ratna druga (SZJ)

Jedan je Srbin, drugi Bošnjak, treći Hrvat. Za vreme rata u Bosni i Hercegovini borili su se na tri različite strane...

Janko, Amir i Stanislav prošli su kroz pakao logora i izgubili deo familije tokom rata. Danas su prijatelji koje je, posle rata, spojila ista sudbina i saznanje da su gubitak i bol isti kod svakog čoveka bez obzira kojoj veri i naciji pripadao.

Junaci novog izdanja emisije "Kvadratura kruga", autora i urednika Branka Stankovića, poveravaju nam koliko je boravak u logoru promenio i urušio njihove živote, čemu ih je sve naučio ali i koliko su ih patnje i stradanja dovele do pročišćenja, onog unutrašnjeg...

Emisija "Kvadratura kruga" je u jesen 2018. zakoračila u svoju 17-u godinu emitovanja. Milionski auditorijum subotom od 18.30 na Prvom programu RTS-a i dalje sa nesmanjenom pažnjom prati nove priče o ljudima koji zavređuju medijsku pažnju, našu empatiju, podršku ali i pohvalu i divljenje.

Branko Stanković, autor i urednik emisije "Kvadratura kruga": "Pošto godinama beležim priče o ljudima koji su se istakli plemenitim ili herojskim delima, kada su to priče o ljudskoj dobroti i veličini - deo te energije se spontano prenese i na mene. Često je prenošenje te energije i uzajamno. Mnogi od tih ljudi su mi ulepšali i obogatili život. Ono što sam naučio od sagovornika u mojim emisijama, tokom ovih 17 godina, je da nema boljeg leka od dobrog čoveka."

Urednik: Branko Stanković

broj komentara 0 pošalji komentar