Kulturni centar

Poštujemo li jezičku normu i zašto Odbor za standardizaciju srpskog jezika zastupa stav da je ćiriličko pismo nedovoljno vidljivo u javnom prostoru?

Na ovo pitanje u novom izdanju Kulturnog centra odgovaraju predsednik Odbora za standardizaciju srpskog jezika prof. dr Sreto Tanasić i član Odbora dr Vladan Jovanović. Saopštenje Odbora za srpski jezik povod je i da čujemo mišljenja izdavača, Gojka Božovića, urednika IK Arhipelag, Slađane Novaković, urednice IK Rende i Pavla Ćosića, lingviste i urednika IK Kornet.

Gost nedelje je pesnik Matija Bećković.

U emisiji se bavimo fenomenom savremenog džeza, predstavama Građanska neposlušnost Zlatka Pakovića i Građanin plemić u režiji An Berelevič, predstavljamo zbirku priča savremenog mladog škotskog pisca Alana Vilsona, Raspadnuti od ljubavi, analiziramo uvek intrigantnu filmsku pojavu Džejmsa Bonda i sećamo se Duška Radovića. Prošlo je trideset pet godina od njegove smrti. Gost rubrike Tanka linija koja razdvaja pozitivne i negativne utiske o savremenoj kulturnoj sceni je glumac Ivan Jevtović.

Glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa: Nebojša Bradić
Odgovorna urednica Redakcije za kulturu i umetnost: Danijela Purešević
Kreativni direktor: Boris Miljković
Urednica emisije: Marija Nenezić
Montažer: Goran Mijić
Reditelj: Ivan Bukvić

broj komentara 0 pošalji komentar