Vavilon

Vavilon u aprilskoj emisiji donosi kritički osvrt na novu knjigu priča Milete Prodanovića, Papagaji i predatori. Hristina Vasilijević komentariše nagrade koje su dodeljene u poslednje vreme knjigama i autorima koji pišu za decu.

Pesnik i profesor Filološkog fakulteta, Boško Suvajdžić je kao dobitnik nagrade "Miroslav Antić", objavio knjigu odabranih i novih pesama, Udahni vazduh iz koje za Vavilon čita poemu "Crnjanski".

U Službenom glasniku je objavljena knjiga sabranih tekstova pesnika Brane Petrovića objavljivanih u Ninu, Dugi, Danasu, Ježu, Studentu, Vidicima itd.

Pisac Miodrag Raičević je istraživački pristupio tekstovima, odabrao ih sakupio ih na preko 500 stranica. O Brani Petroviću, nadahnuto govori pisac i prevodilac, Sinan Gudžević. 

Prof. dr Jelisaveta Milojević govori o svom desetogodišnjem radu na prevođenju Šekspirovih soneta čija je kruna knjiga Raščitavanje Šekspira - Soneti. Osim kompletno novog prevoda 154 soneta i brojnih tekstova, integralni deo knjige je kompakt disk sa Šekspirovim sonetima u tumačenju Hadži Nenada Maričića, glumca Narodnog pozorišta.

Slađana Ilić je doktorsku disertaciju o delu Radovana Belog Markovića, pretočila u knjigu koja se bavi do sada manje tumačenim aspektima - političkom u pripovetkama ovog pisca.

Osmišljava i uređuje: Jasmina Vrbavac

Režija: Marko Šotra.

broj komentara 0 pošalji komentar
Vavilon Vavilon

Autor:
Jasmina Vrbavac

Vavilon je elitna mesečna emisija o savremenoj književnosti koju je 2001 godine osmislila Jasmina Vrbavac i uređuje je u okviru Redakcije za kulturu. [ detaljnije ]