Trezor

Dve emisije snimane godinu dana posle Nato agresije

Godinu dana posle - emisija je posvećena godišnjici Nato agresije na SRJ. Svoja sećanja iznose obični ljudi koji su izgubili svoje najdraže i oni čije su kuće srušene. Snimano je u Beogradu, Obrenovcu, Petrovcu na Mlavi, Sremskim Karlovcima, na Dunavu, na Varaždinskom mostu, u Novom Sadu, Surdulici...

Novinar Nenad Ristić, reditelj Rade Moskovlić, urednik Božidar Nikolić

Snimano 2000, premijerno emitovano 14.03.2000; Redakcija dokumentarnog programa

Radoje - Televizija i dokument - Nato avijacija je 8. aprila 1999. bombardovala Zdravstveno sportski centar za decu na Torniku, jednom od vrhova Zlatibora. Poginula su tri mladića: Radoje Marjanović Vajco, Nedeljko Urošević Pujo i Milanko Savić Čombe.

Ovo je priča roditelja Radoja Marjanovića čije su telo otac i majka našli na zgarištu, dok su tela ostale dvojice mladića nestala u ekspoloziji. Film je prikazan na Televizijskom festivalu u Baru i na 48. Festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma u Beogradu.

Scenarista i reditelj Nataša Mićević, snimatelj Aleksandar Stipić, snimatelj zvuka Ivan Roganović, rasvetljivač Rade Bubalo, špica i grafička obrada Predrag Mihailović, montažer Jelena Đokić

Proizvedeno 2001, Redakcija dokumentarnog programa, urednik Božidar Kalezić; reprizirano 11.06.2012. i 25.04.2014, 08.06.2017. u "Trezoru"

 

broj komentara 0 pošalji komentar