Srpska ekonomija

Ekologija je centralna tema ovonedeljne emisije. O tome se razgovaralo na srpsko-grčkom poslovnom forumu na kojem je istaknuto da bez saradnje na polju ekonomije i zaštite životne sredine nije moguće sačuvati našu planetu.

Potpisan je sporazum o saradnji dve zemlje koje će razmenjivati znanja, ljude i inovacije u toj oblasti. Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan je istakao da ćemo koristiti iskustvo Grčke u primeni cirkulane ekonomije kao novog pristupa upravljanja otpadom. Srbiji u oblasti ekologije predstoje, pre svega finansijski izazovi, kaže Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije koja je bila domaćin Poslovnog foruma Srbija-Grčka.

O izazovima, podsticajima i mestu Srbije kada je reč o ekologiji u rubirici "Tri pitanja za privrednike" razgovarali smo Filipom Radovićem koji je već šest godina na čelu Agencije za zaštitu životne sredine.

Bili smo na Globalnom liderskom samitu koji se održava jednom godišnje u Srbiji. Na jednom mestu se okupljaju lideri iz biznisa, politike, neprofitnih organizacija koji imaju pozitivan uticaj na dešavanja u svetu. Stručnjaci iz različitih oblasti prenoseći svoje iskustvo i znanja utiču, pre svega na mlade da se razviju kao lideri u svom poslu menjajući tako čitavo društvo.

Predstavljamo vam profil Odeljenja za procenu i vođenje vrednosti nepokretnosti Republičkog geodetskog zavoda. Reč je o multidisciplinarnom timu koji se bavi prikupljanjem, kontrolom, obradom i analizom podataka prometovanih kuća, stanova, garaža, lokala i zemljišta. Tako nastaje Registar cena nepokretnosti koji je dostupan svim građanima.

Urednica emisije: Danka Milošević

broj komentara 0 pošalji komentar