Bunt

I ove nedelje u Buntu vam donosimo zanimljive priče i novitete sa domaće rok scene.

Beogradski sastav Belgrade Funk Combo koncertom u klubu Strogi Centar su promovisali svoj prvi istoimeni album. Iskoristili smo tu priliku da ih posetimo i razgovaramo o novom izdanju.

Nedavno je iz štampe izašla knjiga posvećena čačanskoj grupi Dečaci sa Morave, koja je postojala '60-ih godina prošlog veka i kroz koju su prošli neki od najistaknutijih rok muzičara iz Srbije. Promocija knjige će biti održana u aprilu u Muzeju Jugoslavije, a više o tome ćete saznati od priređivača knjige Zorana Brankovića, koji je bio naš gost.

Očekuje nas uzbudljiva koncertna nedelja. Umetnička četvrt u Cetinjskoj 15, tokom trajanja Kontakta, od 20. do 23. marta i ove godine će biti centar regiona, kada je reč o muzičkoj industiji i rok sceni. Tokom dana će se održavati radionice, konferencije, paneli i diskusije, doć će se u večernjim satima program Kontakta nastaviti sa koncertima u mnogobrojnim klubovima u Cetinjskoj, kao i u Hali sportova. Bunt Rok Festival i ove godine će imati prezentaciju u okviru Kontakta, 22. marta u 17 časova u klubu Sprat. Pobednici prethodnih izdanja festivala Dingospo Dali, Viva Vops i Sergio Lounge, tom prilikom će nastupiti u akustičnoj varijanti.

Beogradski klub Drugstore pokreće novu seriju koncerata posvećenih ambijentalnoj muzici. Prvi u nizu je koncert Abula Mogarda 28. marta, koji će nastupiti zajedno sa vizuelnom umetnicom Marjom de Sanktis. Pored njega, kao podrška će nastupiti još i beogradski sastav Tapan i Zhe Pechorin.

Predstavljamo vam i mladi beogradski bend sa Vračara - Gazorpazorp. Oni su nedavno objavili prvi spot za pesmu "Jedan kratak dijalog".

Kroz izbor omiljenih spotova, filmova, bendova i knjiga, u ovonedeljnom izdanju Bunt Retroaktiv, malo bolje ćete upoznati Zorana Stefanova - frontmena pančevačkog sastava Iskaz. Zoran će imati i posebnu ulogu na 5. Bunt Rok Festivalu, koji će početi sa emitovanjem 10. aprila na RTS 2.

I dalje biramo Hit marta na Top Listi Bunt. Glasanje se obavlja na fejsbuk grupi "BUNT_RTS - TOP Lista Bunt". Saznaćete kakvo je trenutno stanje na listi i koji su novi predlozi.

Autorka emisije: Branka Glavonjić
Novinari: Stefan Jovčić, Katarina Vujović
Reditelj: Jovan Bačkulja

broj komentara 0 pošalji komentar