Zavodljiva televizija - Kreatori serija

Nova epizoda serijala Zavodljiva televizija - Kreatori serija posvećena je Draganu Bjelogrliću, glumcu, reditelju, scenaristi i producentu.

Od popularnog glumca iz legendarnih serija Televizije Beograd postao je producent i reditelj, kreator serija koja nam dočaravaju život, tajne i snove malih i velikih ljudi u međuratnom Beogradu.

U isto vreme mračan i romantičan, ovaj univerzum otkriva uspone i padove starih fudbalskih legendi sa beogradske periferije, velika prijateljstva i ljubavi, čaršijske spletke, policijske misterije, zavere i legende predratnog urbanog Beograda koji oživljava u punom sjaju u zavodljivom svetu televizijskih serija Dragana Bjelogrlića.

Od prve uloge Boška Buhe do kreatora serije "Senke nad Balkanom" koja je označila početak novog poglavlja u istoriji televizijskog igranog programa, Bjelogrlić je sledio svoj unutrašnji glas želeći da u svemu što radi uvek ode korak dalje i postigne više. Kako je radio svoje serije, kako mu one sada izgledaju i uopšte kako razmišlja o toj vrsti programa, govori u ovoj epizodi Zavodljive televizije.

O veoma popularnim serijama, ovog kreatora "Montevideo, Bog te video" i "Senke nad Balkanom" u emisiji govore: dr Radina Vučetić, istoričar, dr Đorđe Milosavljević, dramaturg i dr Ivan Kovačević, antropolog.

Glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa Nebojša Bradić, odgovorni urednik Redakcije za kulturu i umetnost Danijela Purešević, urednik serijala Lidija Božić, dramaturg Kristina Đuković, snimatelj Slobodan Grče, monatažeri Milan Radičević i Miroslav Nikolov, realizator Sanja Redžić.

 

broj komentara 0 pošalji komentar