Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Baletan svetskog glasa - Sergej Polunjin

Sergej Polunjin je prvi put došao sa svojom majkom u Beograd, tada sam ga i prvi put srela. I ovo je i prvi intervju koji je dao u Srbiji pre tri godine i od tada je dolazio nekoliko puta. Tokom tih viđanja zavoleo je Beograd i poželeo da ovde boravi češće.

Ukrajinac je već sa 19 godina postao najmlađi prvak Londonskog Kraljevskog baleta. Nastupao je u Boljšoj Tetaru u Moskvi, pozorištu Stanislavski u Moskvi, Londonskoj Rojal Operi, Milanskoj Skali, Marinski Teatru u Sankt Peterburgu. Dobio je srpsko državljanstvo 2016. i svoju karijeru vezao za Beograd. Snimajući i film sa Rejf Fajnsom, producentom Gabrijela Tana sve je češće boravio u našoj zemlji.

Sergej Polunjin igrač, koreograf i glumac, tri večeri zaredom na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, biće u glavnoj ulozi u baletu Igora Stravinskog, "Posvećenje".   koreografa Juke Oishi.

Osnovao je i svoju fondaciju "Sergej Polunjin" sa ciljem da promoviše balet i igru najširoj publici i da se balet oslobodi elitističkog okruženja.

broj komentara 0 pošalji komentar