Svet budućnosti: Potpuno drugačija vozila

Zahvaljujući odvažnosti današnjih naučnika, izgleda da će život u budućnosti biti znatno drugačiji.

Kako ćemo izgledati, gde ćemo živeti, šta ćemo učiti i raditi gde ćemo stanovati i kako ćemo stizati na posao... Kroz serijal "Svet budućnosti" (proizvodnja SI-BI-ES Njuz Prodakšn (CBS News Production)) predstavljena su dostignuća nauke čija primena još uvek deluje da je daleko od nas.

Čime ćemo se prevoziti u budućnosti? Hoćemo li moći da vozimo i po zemlji i pod vodom? Sa desetinom litra benzina na 100 kilometara? Bez točkova, u vozilima inspirisanim prirodom?

Moći ćemo da biramo između paukolikog prevoznog sredstva sa osam nogu, "dva-u-jedan" automobila koji se iz malog gradskog pretvara u vozilo značajnih gabarita. Za brzu vožnju imaćemo na raspolaganju kola koja za trideset sekundi razvijaju brzinu od 500 kilometara na čas, a najbolje od svega je što takva vozila neće zagađivati okolinu...

U budućnosti, inženjerima će granice postavljati samo njihova mašta! Jednog dana na potpuno drugačijim vozilima iskusićemo vožnju koja nam sada deluje nemoguća, i to vozilima koja pružaju i zabavu i funkcionalnost, a koja će biti brža od svih koje smo dosad upoznali.

Kako će izgledati nova generacija vozila? Pogledajte u novoj epizodi serijala Svet budućnosti koja je na programu u utorak 25. februara u 21.45.

Urednik stranog programa Redakcije naučnog programa Marija Stevanović.

broj komentara 0 pošalji komentar