I Bez muke ima nauke: Tajna

Serija I bez muke ima nauke je magazinskog tipa i sastavljena je iz više rubrika.

Svaka rubrika namenjena je jednoj naučnoj oblasti: matematici, fizici, biologiji, astronomiji i geologiji. Osmišljena je kao igrano-dokumentarna, gde nas kroz priču vodi dečak Miša koji ima tetku i teču, naučne radnike. Oni se zbog svojih naučnih obaveza uvek nalaze negde daleko, u inostranstvu, ali Mišu redovno čuju i pomažu mu oko raznih nedoumica.

Emisije su tematske i u svakoj emisiji obrađuje se jedna tema kroz ove nauke. Ova epizoda nosi naziv Tajna.

Saznaćemo: Kako se otkrivaju tajne ljudskog organizma? Šta su to X-zraci? Koje su tajne kosmosa i koliko ima galagsija? Sve su to pitanja na koja ćete odgovore dobiti u ovoj epizodi. Serija je namenjena svim ljubiteljima ovih nauka.

U ulozi dečaka je mlad glumac Nikola Malbaša, u ulozi tetke je Ivana Despotović a ulogu teče tumači Ivan Tomić. Urednice: Tanja Čanić-Mlađenović i Aleksandra Stojanović, reditelj je Nikola Zdravković, dramaturg Marina Madžarev i Nikola Miladinović, kostimograf Natalija Lukić, scenograf Snežana Popović, muzički urednik Ana Pavlović, dizajner zvuka Predrag Stamatović, montažeri: Marko Tisovec i Ivan Vasić, snimatelj Vasko Vasović, tonac Srđan Bajski, izvršni producent serije Svetlana Bandić, glavni organizator Srđan Boljević.

broj komentara 0 pošalji komentar